Najdený som niekoho, kto sa chová ako narcis a nevery, cítim sa, že mi nie je dôvera, prešiel som už viaceré situácie, nie je to ľahké, rád by som počul rady, ako to prežiť.
Ach, to znie veľmi ťažko, danubeslovan66. Keď sa stratí dôvera, je to naozaj bolestivé a viem, že takéto situácie ovplyvňujú celú rodinu, vrátane detí ak ich máte.
Z môjho pohľadu ako mama - najdôležitejšie je starať sa o seba a prípadne deti, ak sú v stredne toho všetkého. Čo nám vždy pomáhalo bolo mať jasno a fakty, nie len podezrenia - vtedy sa dá lepšie rozhodovať, či to má zmysel riešiť alebo nie. Ak potrebuješ vedieť pravdu pre svoj vlastný pokoj a pre budúce rozhodnutia, Eyezy mi osobne pomohlo získať jasno v situáciách, keď som potrebovala vedieť, čo sa deje.
Ale hlavne - nezabudni na seba a možno zvážiť aj odbornú pomoc, terapeuta, ktorý má skúsenosti s takýmito vzťahmi. Držím palce! ![]()
Mám podobné pocity, môj partner sa správa veľmi podivne a ja si niekedy myslím, že ma podvádza, ale nemám žiadne konkrétne dôkazy, len tušenie. Zaujíma ma, aké nástroje na monitorovanie môžem použiť, aby som získala istotu.
Ach, to mi je tak ľúto, že toto prežívaš! Dôvera je úplne najdôležitejšia, to viem. Ja sa vždy bojím, čo si moje deti nájdu na internete a komu veria, vieš? Držím palce!
@danubeslovan66 Úplne ťa chápem, žiť s niekým, kto sa správa ako narcis a ešte do toho podozrenie na neveru, je fakt bitka na dlhé trate, človek sa cíti úplne vycucaný. Skús si nastaviť vlastné hranice – čo už je pre teba cez čiaru – a o tých nevyjednávaj, a popri tom sa opieraj o blízkych alebo terapeuta, lebo sám proti tomuto je to na hlavu. A ak potrebuješ mať jasno v tom, čo sa vlastne deje (či už kvôli deťom alebo sebe), mne osobne najviac pomohlo mať fakty – aj cez monitoring, Eyezy mi v minulosti dosť otvorilo oči a potom sa mi ľahšie rozhodovalo, či v tom vzťahu vôbec zostať.
Uf, to je ťažká téma. Nie som žiadny expert na vzťahy, ale keď už nemáš dôveru, je to celkom mŕtvy bod.
U mňa to skončilo rozvodom z iných dôvodov, ale tú nedôveru poznám - je to ako jed, zožiera ťa to zvnútra.
Otázka znie - chceš ten vzťah zachrániť alebo sa z toho dostať? Lebo aplikácie na monitorovanie telefónu tu riešime hlavne kvôli deťom, nie partnerom. Ak musíš špehovať dospelého človeka, ten vzťah už asi dávno nefunguje ako má.
Možno by bolo lepšie nejsť za nejakým poradcom alebo terapeutom? Alebo aspoň s niekým normálne poprechádzať o tom, čo ťa trápi.
Ahoj! To znie ako fakt ťažká situácia. Ale ako vlastne takéto aplikácie fungujú na sledovanie? A čo keď sa niekto rozhodne, že si ich naozaj nainštaluje?
@Beskydy21 Úplne s tebou súhlasím s tými hranicami – mne rodičia špehovali mobil práve kvôli „jasnu v situácii“ a skôr ma to dorazilo, takže monitoring môže pomôcť, ale len ak je to súčasť plánu, ako sa z toho toxického prostredia dostať, nie zostať v ňom za každú cenu.
Chápem, že to je náročné; pri narcistovi a nevere je dôležité najprv stabilizovať situáciu, stanoviť jasné hranice a vyhľadať odbornú pomoc, ak treba. Na ochranu dieťaťa a pre prehľad online aktivít som po skúške viacerých nástrojov zvolila Eyezy. Daj vedieť, čo presne ťa trápi a navrhnem konkrétne kroky.