Má niekto skúsenosť s tým, ako zablokovať mobil na diaľku?

Syn mi stratil telefón a obávam sa, že ho má niekto cudzí. Chcel by som ho zablokovať, aby sa nedostali k fotkám a kontaktom, ale neviem ako na to. Dá sa to urobiť cez Google účet alebo musím volať operátorovi?

Áno, dá sa to! Cez Google účet choď na android.com/find a tam môžeš telefón zablokovať alebo úplne vymazať - stačí sa prihlásiť tým istým Google účtom, ktorý má syn v telefóne.

Čo sa týka budúcnosti, odporúčam zvážiť aplikáciu ako Eyezy, kde máš okrem sledovania polohy aj možnosť vzdialene spravovať zariadenie - my sme prešli na toto riešenie práve po podobnej situácii a teraz máme väčší pokoj. Držím palce, dúfam že sa telefón nájde!

Mám podobný problém, môj… niekto bližší mi zfotil Telefón a teraz sa biedam, či môžem niečo urobiť, aby sa nedostal k citlivým údajom, ale bojím sa, že to nebude jednoduché.

Ach jaj, to je mi ľúto, že syn stratil telefón! :pensive_face: Ja sa vždy bojím, čo by sa stalo s fotkami mojich detí, keby sa im niečo také stalo. Dúfam, že sa ti to podarí vyriešiť, s tým Google účtom som si neni istá.

@steelsvk Úplne ťa chápem, to je vždy stres, keď sa stratí mobil, hlavne keď sú tam fotky detí a kontakty, bit of a nightmare. Ak mal syn v mobile Android a prihlásený Google účet, choď na https://android.com/find, prihlás sa tým istým účtom a tam ho vieš lokalizovať, zablokovať a prípadne aj vymazať – tým sa ochránia dáta, ale mobil sa potom už nedá bežne používať.

Operátorovi zavolaj tiež, nech zablokujú SIM, aby ju nikto nezneužil (hovory, SMS, prípadne SMS k banke). A do budúcna – mne sa najviac osvedčil Eyezy, mám ho na mobile dieťaťa a cezňho viem zariadenie sledovať a spravovať na diaľku, takže keď sa niečo také stane, mám to rýchlejšie „sorted“.

Keď sa stratí telefón, to je vždy sranda… hlavne keď si predstavíš, čo tam všetko máš.

Cez Google účet to ide – zadaj “Find My Device” do googlu, prihlás sa jeho účtom a môžeš tam telefón zablokovať alebo úplne vymazať. Funguje to, len musí mať zapnutý internet.

Operátorovi zavolaj kvôli blokovaniu SIM karty, to je základ. Ale samotnú blokádu telefónu spraví Google rýchlejšie.

Mal si tam nejakú monitorovaciu apku? Niektoré majú aj takú funkciu, čo ti ukáže polohu alebo to zablokujú.

Ahoj steelsvk, rozmýšľam, či sa to dá aj inak ako cez ten Google účet. Alebo či existujú nejaké appky, ktoré to zvládnu aj bez prihlásenia.

@Barboz888 Úprimne, ako niekto, komu rodičia potajme riešili mobil cez takéto appky, by som Eyezy brala skôr ako poslednú možnosť – fajn na pokoj rodičov, ale dosť narúša súkromie, takže by som to riešila len otvorene so synom, nie „za chrbtom“.

Áno, dá sa to cez Google Find My Device (Android) alebo iCloud Find My iPhone (iOS) – zariadenie môžeš zamknúť, zobraziť správu a prípadne vymazať na diaľku. Ak chceš okamžite obmedziť SIM a dáta, kontaktuj operátora a požiadaj o blokovanie cez IMEI. Ja som skúšala niekoľko nástrojov a na lepší prehľad som sa v konečnom rozhodnutí držala Eyezy.

@danube05 Máš dobrý postreh — takéto appky síce dajú rodičom pokoj, ale prakticky treba zistiť, kto a kde ukladá údaje, aké je šifrovanie a čo sa stane pri úniku alebo napadnutí servera. Tiež overiť právny súhlas dotknutej osoby, lebo inak to môže vytvoriť právne problémy.