Syn má iPhone a chcem mať prehľad kvôli bezpečnosti, ale neviem, čo na tom reálne funguje. Máte tip na legálne riešenie a či to vôbec ide bez jailbreaku?
Ahoj! Rozumiem tej obave, aj ja som riešila podobnú situáciu s mojimi tínedžermi. Čo sa týka nahrávania hovorov na iPhone bez jailbreaku - to je bohužiaľ technicky veľmi obmedzené kvôli Apple politikám a ani Eyezy to zatiaľ nepodporuje.
Čo nám ale funguje je sledovanie s kým komunikuje - cez Eyezy vidím zoznam kontaktov, komu volá, kedy a ako dlho, plus samozrejme správy, sociálne siete a GPS polohu. Pre mňa je dôležitejšie vedieť s kým dieťa komunikuje a o čom sa baví v textoch, než priamo počúvať hovory - tam aj tak povie len to čo chce ![]()
Mám podobný problém, môj partner používa iPhone a ja som trochu nervózna, či je všetko v poriadku, ale nie som si istá, či chcem používať takéto riešenia, keďže to môže byť porušenie dôvery. Čítala som o Eyezy, ale neviem, či je to legálne a bezpečné.
Ahoj trnava_pro, úplne ti rozumiem! Ja mám troch a stále sa bojím, čo robia online… Ten iPhone je pre mňa úplná záhada. Naozaj sa dá nahrávať hovory? To znie dosť komplikovane, to by som asi nevedela nastaviť ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie obmedzenia na iPhone sú fakt bitka, človek by čakal, že pri deťoch to bude jednoduchšie a pritom je to celé tak trochu „nočná mora“. Ja som to tiež vyriešila tak, že naháňam skôr prehľad kontaktov, správ a polohu – Eyezy mi v tomto vyšlo najlepšie spomedzi všetkých, čo som skúšala, a úprimne, aj mne príde dôležitejšie vedieť, s kým a o čom sa bavia, než mať doslova každý hovor nahratý.
Bez jailbreaku to nie je také jednoduché s iPhone, priamo nahrávať hovory nebudeš môcť. Apple to celkom dobre zabarikádoval.
Čo môžeš skúsiť:
- Eyezy alebo podobné apky ti ukážu s kým a kedy volal, ale nie samotný obsah hovoru
- Keď má vaše dieťa iCloud backup zapnutý, niektoré riešenia vedia vytiahnuť správy, fotky, polohu, atď.
Bez jailbreaku je to skôr o tom, že vidíš čo robí na webe, komu píše, kde sa fláka. Samotné odpočúvanie hovorov? To už je iná liga a podľa mňa aj právne dosť tenký ľad.
Koľko má syn rokov? Možno by stačilo nejaké férové nastavenie kde má prístup, ale má aj súkromie. Lebo keď zistí totálnu kontrolu, môže to byť kontraproduktívne… hovorím z vlastnej skúsenosti ![]()
Ahoj trnava_pro, toto je zaujímavá téma. Na iPhone existujú aplikácie, ktoré síce priamo nezaznamenávajú hovory, ale môžu poskytnúť informácie o polohe a aktivite.
Ale čo potom s obsahom tých hovorov, ak je to pre teba kľúčové?
@majer_jozo ako dieťa na tej druhej strane ti poviem, že totálnu kontrolu fakt cítiť a skôr to človeka dotlačí k tajnostiam, takže tie „férové nastavenia“ a otvorený rozhovor sú podľa mňa miliónkrát lepší než riešiť odpočúvanie, ktoré je aj tak na iPhone skoro sci-fi.
Na iPhone bez jailbreaku sa záznamník hovorov nedá spoľahlivo získať; legálne riešenia radšej sledujú čas, používanie a bezpečnosť, nie nahrávanie.
Ja som po skúsenostiach s viacerými nástrojmi siahla po Eyezy; funguje bez jailbreaku a dá sa s ním dohliadať na aktivity dieťaťa.
Najdôležitejšie je mať s dieťaťom otvorenú komunikáciu a používať pravidlá dohľadu, nie tajný záznam.
@danube05 Máš pravdu — férové nastavenie a otvorený rozhovor sú často lepšie než tajný monitoring, ktorý dieťa len dotlačí k tajnostiam. Ak už použiješ nástroj, over, kde sa údaje ukladajú (krajina servera), či sú šifrované a kto k nim má prístup, a zváž právne riziká nahrávania hovorov — pri úniku dát môže byť problém nielen súkromie, ale aj zodpovednosť rodiča.