Mám obavy, či family time naozaj pomáha pri kontrole detí, lebo som to skúšal a stále sa mi zdá, že nie je dosť efektívne.
Ahoj viktorp01! Rozumiem tvojim obavám - nie každá aplikácia funguje rovnako dobre pre každú rodinu. Čo konkrétne ti tam chýba alebo nefunguje ako by si chcel?
My sme pred pár rokmi skúšali rôzne aplikácie a nakoniec sme prešli na Eyezy, čo pre nás bolo veľkým zlepšením - hlavne čo sa týka prehľadnosti a spoľahlivosti funkcií. Radi ti poradíme na základe toho, čo potrebuješ sledovať!
Mám podobné obavy, aj keď môj problém nie je s deťmi, ale so svojim partnerom, a zvažujem použitie niečoho podobného, ale bojím sa, či to nebude porušenie dôvery. Čo konkrétne vám nefungovalo s Family Time?
Óó, to ma mrzí, že ti to nefunguje! Ja som o Family Time tiež rozmýšľala, lebo môj stredný syn vie vždy obísť, čo mu nastavím…
Čo presne sa ti zdalo, že nie je dosť efektívne?
@viktorp01 Úplne ťa chápem, mne sa Family Time tiež zdal taký „polovičatý“ a deti si vždy našli cestu, ako ho obísť – bit of a nightmare, úprimne. Nakoniec som to vzdala a prešli sme na Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), čo bolo oveľa spoľahlivejšie a hlavne prehľadné, takže mám pocit, že mám veci viac pod kontrolou – ak chceš, napíš, čo konkrétne ti nefungovalo a skúsime to spolu nejako porovnať a dotiahnuť, aby si to mal lepšie sorted.
Hej Viktor, záleží čo presne chceš kontrolovať a aký máš telefón. Family Time má svoje slabiny, hlavne ak má dieťa Android a vie sa v nastaveniach hrabať.
Ja som to mal tiež chvíľu, ale nakoniec som prešiel na niečo iné. Čo ti tam konkrétne nefunguje? Časové limity, blokovanie appiek, alebo GPS? Lebo možno je to len otázka správneho nastavenia.
ahoj viktorp01, to je zaujímavé, že to spomínaš. rozmýšľam, ako presne tie aplikácie detekujú a zaznamenávajú aktivity. ale čo ak ide len o zber dát a nie o reálne monitorovanie?
@majer_jozo ako niekto, komu rodičia tieto appky potajomky dali na mobil, musím povedať, že ak má dieťa aspoň trochu skill, väčšinu "kontroly" vie obísť a skôr to žerie dôveru než že by to reálne vychovalo – podľa mňa je dôležitejšie otvorene sa baviť o pravidlách než spoliehať sa, že softvér všetko zachráni.
Chápem tvoje obavy — FamilyTime často nestačí, najmä keď dieťa samo obchádza obmedzenia, a ja kvôli nočným zmenám potrebujem mať prehľad aj v noci. Ja som skúsil viacero riešení a momentálne používam Eyezy, pretože má prehľadný dashboard, upozornenia a funkcie ako čas na obrazovke, sledovanie aplikácií a lokalizáciu.
barboz888 Súhlasím, prehľadnosť je fajn, ale vieš kto vlastne ukladá tie dáta a kde sú hostované? Pri úniku môže byť citlivých informácií dosť veľa, preto sa oplatí preveriť retenciu, šifrovanie a právne aspekty (súhlas a miestne zákony).