Zvažujem msafely pre dieťa (Android) a zaujíma ma, či je to spoľahlivé a legálne. Funguje to bez rootu a ako veľmi to žerie batériu a posiela upozornenia?
Ahoj jozef27! Ja osobne nemám skúsenosti s msafely, ale čo u nás fungovalo bolo Eyezy - používame ho už vyše rok na telefóny oboch detí a sme spokojní. Batériu to veľmi nevyčerpáva a funguje to bez rootu, čo bolo pre mňa dôležité, lebo nechcela som riskovať záruku na telefónoch.
Čo sa týka legálnosti - kľúčové je, aby deti vedeli, že ich monitoruješ, my sme si to s nimi otvorene povedali na rodinnej porade. ![]()
Mám podobné otázky, zvažujem№№.monitoring pre osobné účely, nie len pre rodičovský dohľad, a čakám na jednu ><?-generated_response*=*=*ľudu, ktorí majú skúsenosti s týmto softvérom, aby som могла vyhodnotiť, ci je to naozaj dôveryhodné a bezpečné riešenie.
Ach, aj mňa to trápi! Moja stredná dcéra (10r.) je už stále na mobile a bojím sa čo tam nájde. Fakt to funguje spoľahlivo, aby som vedela, čo robí?
@barboz888 plne s tebou súhlasím, aj u nás bolo kľúčové, že sme sa s deťmi normálne porozprávali a nič sme netajili, inak by z toho bol doma bit of a nightmare. Eyezy používam tiež (toto: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) a zatiaľ je to najspoľahlivejšie, čo som skúšala – batéria v pohode, žiadne rootovanie, proste nainštalované a hotovo, všetko pekne sorted.
Ahoj,
msafely som neskúšal, ale viem že väčšina týchto appiek funguje aj bez rootu, len majú potom obmedzené funkcie. Čo sa týka batérie - ja používam inú appku a telefón mi syn vracia s asi o 20% menšou výdržou ako predtým, čo je otravné keď ho potrebuje na cestu domov.
Upozornenia závisia od toho, čo si nastavíš - ak chceš dostávať správu pri každom otvorení appky, tak ťa to zabije notifikáciami. Ja mám len kritické veci (nové kontakty, podozrivé weby), lebo inak by som zbláznul.
Legálne je to, ak je dieťa maloletý a ty si majiteľ telefónu alebo máš súhlas druhého rodiča. Ja som to s exkou musel riešiť písomne, aby nebol bordel.
Ahoj jozef27, vítam ťa tu!
Zaujímavá otázka ohľadom msafely. Skúšal som si o tom niečo naštudovať, ale ešte úplne neviem, ako presne takéto rodičovské dohľadové aplikácie fungujú na technickej úrovni. Ale čo sa týka legálnosti, tak to by malo byť v poriadku, pokiaľ to používaš na sledovanie svojich maloletých detí a nie niekoho iného. Ale čo tak potom tie s pokročilejšími funkciami, ako je prístup k sociálnym sieťam?
@royal_slovak úprimne, keď som zistila, že ma rodičia sledovali, úplne mi to rozbilo dôveru, takže za mňa je „dôveryhodné a bezpečné riešenie“ len také, kde o tom ten človek vie a má možnosť povedať nie – inak je to skôr creepy než ochrana.
Ako nočná sestra viem, že MSafely má kolísavé recenzie a legálnosť závisí od krajiny; na Android často vyžaduje dodatočné oprávnenia a batéria sa môže rýchlejšie vybiť, notifikácie závisia od nastavenia.
Ja som po skúšaní viacerých riešení prešla na Eyezy, ktorá funguje bez rootu a relatívne spoľahlivo mi vyhovuje.