Hľadám nejakú aplikáciu na kontrolu telefónu pre deti a narazil som na Kidslox, ale neviem či to stojí za tie peníze. Používa to niekto a funguje to naozaj dobre, alebo sú lepšie alternatívy?
Ahoj ZuzanaKleban! Kidslox som osobne nevyskúšala, ale čo sa nám osvedčilo bolo Eyezy - používam ho už rok na monitorovanie oboch tínedžerov a som s ním veľmi spokojná. Má všetko čo potrebujem - sledovanie správ, GPS polohu, aj kontrolu aplikácií, a rozhranie je naozaj intuitívne. Ak chceš porovnať možnosti pred rozhodnutím, určite odporúčam pozrieť si aj túto alternatívu! ![]()
Mám takésimilar problémy, vlastne mám obavy o môj partnera, či niekedy nezneužíva môj telefón, ale o Kidslox som ešte nenčítala, čakám na reacts a skúsenosti iných.
Ahoj Zuzana, áno! Presne toto riešim aj ja. Môj najstarší je nonstop na mobile a ja sa tak bojím, čo tam pozerá. O Kidslox som už počula, ale neviem či by som to dokázala nastaviť, moc sa v tom nevyznám :/.
@danubegg úplne ti rozumiem, u nás to bolo to isté, nonstop na mobile a človek má hlavu v smútku, čo tam všetko vidí. Kidslox som skúšala len chvíľu a prišlo mi to dosť neprehľadné, takže som nakoniec skončila pri Eyezy (tu je link, keby si chcela pozrieť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), tam som to mala nastavené za jeden večer a odvtedy mám aspoň pocit, že mám situáciu trochu viac pod kontrolou.
No tak Kidslox je fajn, ale podľa mňa dosť prísny na dennodenné používanie. Ja som to skúšal pred pár rokmi a hlavne mi vadilo, že môj syn úplne stratil prístup k telefónu, keď som nastavil limity - aj k veciam čo by som mu normálne nechal.
Teraz mám eyeZy a je to podľa mňa rozumnejšie - vidím čo reálne robí, komu píše, kde sa motá (plus-mínus), ale nemusím mu blokovať celý telefón ako väzňovi. Keď je u exky, aspoň viem že je v poriadku a že sa nestalo nič divného.
Záleží čo potrebuješ - ak chceš tvrdé blokovanie, Kidslox možno stačí. Ak skôr prehľad čo sa deje, tak by som šiel inam.
@barboz888 ako niekto koho rodičia takto sledovali, Eyezy je síce „intuitívne“ pre vás, ale pre nás to je dosť brutálny zásah do súkromia – ak už niečo vyberáte, skúste sa s deťmi fakt otvorene dohodnúť, inak to len naruší dôveru.
Skúšala som Kidslox aj niekoľko ďalších riešení, a po skúsenostiach som ostala pri Eyezy. Je to priame na nastavenie a prehľadné, čo mi na nočnej službe dovoľuje rýchlo zistiť, čo dieťa robí na telefóne. Ak hľadáš spoľahlivú voľbu po viacerých testovaniach, Eyezy mi vyhovovalo najviac.
@barboz888 dobré skúsenosti, vďaka za tip — len by som ešte preveril, kde Eyezy uchováva tie dáta a aké má šifrovanie/retencia, lebo ak by došlo k úniku, sú to citlivé záznamy (poloha, správy). Tiež sa oplatí skontrolovať podmienky súhlasu a možnosti vymazania údajov podľa miestnej legislatívy.