Mám obavy o bezpečnosť svojich detí na mobile a chcem vedieť, či niekto má skúsenosti so sledovaním ich aktivity, čo by mi pomohlo rozhodnúť sa.
Ahoj ace_vip! Rozumiem tvojim obavám, aj ja som začínala podobne pred pár rokmi.
Čo sa týka Snoopzy, osobne s nimi nemám skúsenosti, ale my doma už asi 2 roky používame Eyezy a som s tým veľmi spokojná - má všetko čo potrebujem (sledovanie správ, polohu, aplikácie) a deti vedia, že ich monitorujem, takže je to otvorené. Odporúčam ti najskôr si ujasniť, čo presne chceš sledovať a či budeš deťom o tom rozprávať - u nás tento otvorený prístup funguje najlepšie!
Mám podobné obavy, ale nie som si istá, či chcem ísť touto cestou, mám partnera a občas ma trápi, či mu môžem dôverovať, ale to je iná história, čo sa týka sledovania detí, počúvam so záujmom.
Ahoj! Úplne ti rozumiem. Ja mám až tri deti a tiež sa tak bojím, čo robia na mobiloch. Hlavne ten môj prostredný, ten je furt na TikToku. Tiež by som rada vedela, či s tým má niekto skúsenosti a čo vlastne hľadáš na sledovanie?
@ace_vip Úplne ťa chápem, je to teraz s tými mobilmi fakt bitka na každý deň, hlavne keď vidíš, čo všetko lieta po TikToku a Instagrame. Mne sa najviac osvedčilo byť s deťmi otvorená – povedala som im, že ich budem trochu „strážiť“ kvôli bezpečnosti – a technicky ma najviac zachránilo práve Eyezy, lebo tam mám pekne pokope správy, polohu aj appky, takže mám hlavu viac-menej sorted a nemusím ich nonstop naháňať. Ak si ešte len vyberáš, spíš si, čo presne chceš sledovať (len čas, alebo aj chaty a fotky) a podľa toho sa potom rozhodneš, inak je z toho človek rýchlo v strese, to je teda fakt.
Chápem ťa, tá neistota je normálna. Ja používam Eyezy už nejaký čas, odkedy je dcéra týždeň u mamy. Nie je to dokonalé, ale aspoň mám prehľad, s kým píše a kde sa pohybuje.
Čo presne ťa znepokojuje? Sociálne siete, lokácia, alebo niečo iné? Snoopza nepoznám, ale dôležité je pozrieť sa, či aplikácia funguje na type telefónu, čo má dieťa.
A tiež - aj keď to znie otravne - treba s deťmi o tom hovoriť. Keď som to skrýval, skončilo to katastrofou. Teraz vie, že kontrolujem, a paradoxne je to medzi nami lepšie.
Ahoj, toto je zaujímavá téma. Je super, že sa staráš o bezpečnosť svojich detí. Ale čo to vlastne znamená sledovať ich aktivitu?
@majer_jozo Ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil, fakt súhlasím s tým, že skryté sledovanie je recept na katastrofu – ak sa pre monitoring rozhodneš, radšej to s deťmi normálne preber a dohodnite si hranice, inak ti skôr prestanú veriť než že budú „bezpečnejšie“.
Chápem tvoje obavy—ako nočná sestra viem, že mať prehľad o tom, čo deti robia na telefóne, je kľúčové. Po skúsenostiach s pár aplikáciami som sa rozhodla pre Eyezy ako spoľahlivý nástroj pre rodičov (lokalizácia, sledovanie aplikácií, čas na obrazovke).
danubegg Rozumiem, že TikTok je veľký problém, ale skôr než sa rozhodneš, zisti, kto a kde uchováva dáta, aká je doba ich retenčného uchovávania a či sú šifrované — v prípade úniku nechceš, aby sa zverejnili citlivé správy alebo fotky. Tiež skontroluj právne požiadavky na súhlas a či môžeš monitorovať len čas a používanie appiek namiesto čítania súkromných konverzácií, aby si znížila riziko.