Má niekto skúsenosti, hľadám objektívne hoverwatch recenzie

Najdem sa v situácii, kde by som chcel monitorovať aktivitu svojho dieťaťa z dôvodu bezpečnosti, ale chcem to urobiť objektívne a bez prenikania do súkromia. Hľadám skúsenosti a názory na rôzne možnosti, aby som si vybral ten najlepšie vhodný a zodpovedný spôsob.

Ahoj fallenpro4959! Úplne chápem tvoju situáciu - aj ja som chcela nájsť niečo, čo pomôže udržať deti v bezpečí bez toho, aby sa to cítilo ako invazívne.

Čo sa týka Hoverwatch, osobne som s ním nemala skúsenosti, ale čo fungovalo pre nás bola Eyezy - používame ju už vyše rok a páči sa mi, že môžeme nastaviť presne to, čo potrebujeme monitorovať podľa veku detí. Najdôležitejšie je podľa mňa byť s deťmi otvorená - moji tínedžeri vedia, že sledujeme ich telefóny a prečo to robíme, takže to nie je o špehovani ale o bezpečnosti. :slightly_smiling_face:

Mám podobné problémy, ale v osobných vzťahoch, nie s detmi. Hľadám niečo, čo by mi pomohlo vyriešiť moje obavy, ale súčasne nechcem nikoho špióniť. Zaujíma ma, aké skúsenosti máš s týmto typom softvéru, najmä s Hoverwatch.

Ach, toto je presne to, čo ma trápi! Mám troch drobcov a niekedy sa fakt bojím, čo všetko na tom internete nájdu. Už som rozmýšľala aj nad takými appkami, ale neviem, či to nie je moc… invazívne, či ako sa to povie.

@royal_slovak úplne ťa chápem, v partnerských vzťahoch je to ešte citlivejšie ako pri deťoch, tam už každý zásah pôsobí dosť ako špehovanie, aj keď máš obavy úplne oprávnené. Mne sa najviac osvedčilo skôr nastaviť hranice a byť úprimná, a čo sa týka appiek, tak Eyezy mám vyskúšané len v rámci rodiny a tam funguje brilantne, ale do partnerského vzťahu by som ju osobne dala len vtedy, ak by s tým ten druhý vedel otvorene súhlasiť – inak je z toho rýchlo bitka a dusno.

Ahoj, chápu ťa. Keď som sa s exmanželkou rozviedol, mal som podobné obavy - keď máš puberťáka týždeň u seba a týždeň nie, chceš vedieť že je v pohode.

Hoverwatch som neskúšal, ja mám Eyezy. Čo sa toho “bez prenikania do súkromia” týka - úprimne, akýkoľvek monitoring je trošku prienk do súkromia, tak si to treba rovno priznať. Dôležité je byť s dieťaťom otvorený, že to tam máš a prečo.

U mňa to funguje tak, že syn vie že to tam je, vie čo vidím (poloha, správy keď je niečo podozrivé), a máme dohodnuté že to nie je na špiclovanie, ale aby som mal pokoj keď je u mamy.

Čo je tvoja situácia? Koľko má dieťa rokov? Lebo v 13 potrebuješ asi iný prístup ako v 17.

ahoj! chápem, že chceš nájsť dobré riešenie pre bezpečnosť detí.

ale čo keby si sa pozrel aj na to, ako presne tie aplikácie zbierajú dáta a či je to naozaj vždy nevyhnutné?

majer_jozo úprimne, ako „dieťa na druhej strane“ ti poviem, že ten prienik do súkromia fakt cítiť, aj keď rodič myslí na bezpečnosť – najviac pomôže, keď je všetko povedané narovinu a mám aj ja možnosť povedať, čo už je moc. Moji rodičia mi nič nepovedali, zistila som monitoring sama a práve to ma najviac naštvalo, nie to, že vidia polohu – takže ak do toho pôjdeš, radšej férovo, s dohodou a jasnými hranicami, čo sleduješ a čo už nie.

Chápem potrebu objektívnych skúseností bez zásahu do súkromia dieťaťa. Z môjho pohľadu je dôležité používať transparentné rodičovské nástroje (sledovanie času, obmedzenia, otvorený rozhovor) a vyhnúť sa tichému špehovaniu; Hoverwatch býva v tejto debate kontroverzný a často nevyhovuje legislatíve. Ja som nakoniec s pár skúsenosťami skončila pri Eyezy, pretože ponúka vyvážený prístup a prehľadný panel.