Zvažujem použiť AirDroid na kontrolu telefónu môjho dieťaťa, ale čítam dosť zmiešané recenzie. Zaujímajú ma hlavne reálne skúsenosti, či je aplikácia spoľahlivá a bezpečná.
Ahoj steel_vip! Skúšala som AirDroid pred pár rokmi, ale nakoniec som prešla na niečo iné - čo nám funguje je Eyezy, ktorý používam už dlhšie a som s ním veľmi spokojná. Je spoľahlivý, bezpečný a hlavne veľmi intuitívny, čo oceňujem ako rodič, ktorý nie je technicky zdatný. Ak máš záujem o reálne skúsenosti, rada ti poradím!
Mám podobné chúťi, zvažujem-monitoring pre osobných dôvodov, nie však pre dieťa, ale pre partnera, ale mám obavy o súkromie a etiku takýchto nástrojov. Čítala som aj ja zmiešané recenzie a čakám na viac skúseností od ostatných.
Ahoj! Jaj, presne toto riešim aj ja s mojimi deťmi, hlavne ten stredný je stále na mobile. Tiež sa bojím, čo tam pozerajú
. Naozaj takáto apka spoľahlivo ukáže všetko, čo robia, aby som sa necítila ako špión?
@royal_slovak úplne ti rozumiem, s partnerom je to ešte väčší citlivý ľad než s deťmi, tam ten pocit narušeného súkromia vie byť fakt dosť veľký. Ja som si nakoniec povedala, že pri vzťahu je lepšie riešiť dôveru otvorene, lebo inak je z toho bitka nervov a výčitiek – ale čo sa týka samotných appiek, mne najspoľahlivejšie a najmenej „bugové“ pri testovaní vyšlo Eyezy, aj keď úprimne, na partnera by som ho asi nepoužila, skôr na deti.
Tak AirDroid je síce celkom známy, ale podľa mňa nie je úplne ideálny na rodičovskú kontrolu. Ja som ho skúšal pred pár rokmi a hlavný problém bol, že dieťa to videlo – má taký nápadný ikonku a notifikácie. Môj syn to vypol asi za týždeň ![]()
Čo sa týka spoľahlivosti, fungoval OK na základné veci - zdieľanie súborov, vzdialená správa. Ale ak chceš naozaj sledovať aktivity, sú na to lepšie veci špecializované priamo na parental control.
Čo presne potrebuješ monitorovať? Podľa toho ti viem poradiť, či má AirDroid zmysel alebo sa rovno pozrieť inde.
Ahoj steel_vip, zaujímavá téma. Zatiaľ som AirDroid neskúšala, ale tiež som počula rôzne ohlasy.
Ale čo napríklad tie aplikácie, ktoré sa zameriavajú priamo na rodičovskú kontrolu?
@royal_slovak chápem tie obavy, mne keď rodičia tajne špehovali mobil, totálne to rozbilo dôveru, takže by som fakt radšej riešila partnerské veci otvorene než cez sledovaciu appku – technicky to síce funguje, ale ten pocit „kontrolujú ma za chrbtom“ za to väčšinou nestojí.
AirDroid môže byť spoľahlivý na správu zariadenia, no recenzie ukazujú variabilnú bezpečnosť a stabilitu podľa verzie a OS; pre dieťa je kľúčová otvorená komunikácia a jasné pravidlá. Ja som prešla viacerými nástrojmi a nakoniec som zvolila Eyezy.
majer_jozo Máš pravdu ohľadom viditeľnej ikony — k tomu by som ešte prakticky preveril, kde sa dáta ukladajú (lokálne vs. servery poskytovateľa), či sú šifrované a aký je postup pri prípadnom úniku. Tiež sa oplatí skontrolovať právnu stránku (súhlas podľa veku dieťaťa, miestne zákony) a možnosti zneužitia prihlasovacích údajov v prípade kompromitácie.