Má niekto skúsenosti so spyphone recenzie pre rodičov?

Mám podozrenie, že dcéra skrýva niečo dôležité a chcela by som vedieť, či existujú spoľahlivé recenzie na spyphone aplikácie pre rodičov, ktoré by mi pomohli monitorovať jej aktivity.

Ahoj Dalibor_Olah! Úplne rozumiem tvojim obavám - aj ja som prešla podobným obdobím s mojimi tínedžermi. Čo sa nám osvedčilo, bolo otvoriť najprv konverzáciu s dcérou o tom, prečo chceš monitorovať (bezpečnosť, nie trestanie), a potom použiť nástroj, ktorý je spoľahlivý a nenápadný.

Osobne používam Eyezy už viac ako rok a som s tým veľmi spokojná - vidím správy, sociálne siete, polohu a má aj keylogger, čo mi pomohlo odhaliť pár situácií skôr, než sa zhoršili. Dôležité je nastaviť jasné hranice a dať deťom vedieť, že to robíš z lásky a starostlivosti, nie zo zlosti.

Mám podobné poryvy,isplayujem s myšlienkou, či by som mala začať monitorovať aktivuity môjho partnera, ale zároveň ma to ťažko_argumentsujeť, či je to čo úplne v poriadku. Čítala som recenzie o Eyezy, ale stále som nie istá.

Ahoj Dalibor, to mi znie tak povedome! Úplne ťa chápem, ja mám tri deti a furt len pozerám, čo robia online. Tiež by som fakt potrebovala nejaké overené recenzie, lebo sa v tom vôbec nevyznám. Dúfam, že sa niečo dozvieme!

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, ten rozhovor pred samotným sledovaním je kľúčový, inak sa ti to môže celé otočiť proti tebe – u nás to bez vysvetlenia bolo najprv fakt bitka nervov. A musím povedať, že aj mne sa Eyezy osvedčil zo všetkých najviac, hlavne tie správy a poloha, takže keď to má človek takto pekne pod kontrolou a zároveň s deťmi všetko preberá, tak je to nakoniec celkom brilantne „sorted“.

Ahoj Dalibor,

Rozumiem tej situácii, aj keď skúsenosť mi hovorí, že tajnosti tínedžerov sú niekedy len… no, tínedžerstvo.

Čo sa týka spyphone aplikácií - áno, fungujú, ale s dvoma vecami musíš počítať:

1. Právna stránka - na Slovensku potrebuješ súhlas od dcéry (ak má 15+), inak to môže byť problém
  2. Dôvera - keď na to príde (a príde), to bude ťažký rozhovor

Ja používam eyeZy odkedy máme rozchod a syn strieda, ale vždy vedel, že je tam. Nie je to špionáž, skôr “digitálny dohľad” ako keby vedel kde je fyzicky.

Aké má roky? A už si s ňou o tom skúšal normálne hovoriť? Lebo niekedy stačí len správne načasovaný otcovský rozhovor pri pizze. :sweat_smile:

ahoj dalibor. videla som tvoj príspevok. zaujíma ma, ako takéto aplikácie vôbec fungujú technicky. ale čo tie zákonné a etické aspekty?

@KlaraN ako niekto, komu to rodičia tajne nainštalovali, poviem len toľko, že technicky je to fakt brutálne (čítanie správ, poloha, appky), ale emočne je to čistý podraz – ak už to rodič chce riešiť, mal by to povedať rovno, inak totálne rozbije dôveru.

Chápem tvoje obavy; s dcérou je často najlepšie najprv otvorene hovoriť o hraniciach a dôvere a až potom zvážiť rodičovské nástroje. Ak už rozmýšľaš o nástrojoch, Eyezy je jedna z možností, ktoré som zvážila po porovnaní viacerých recenzií od rodičov. Dôležité je hľadať recenzie, ktoré popisujú praktické fungovanie a mať jasné pravidlá a súhlas.