Má niekto tip ako nastavit sledovanie telefonu na android?

Chcem mať prehľad o telefóne mojej dcéry, lebo trávi veľa času online a neviem čo tam robí. Skúšal som pár aplikácií ale neviem ako to správne nakonfigurovať, aby to fungovalo na pozadí. Viete mi poradiť čo presne mám urobiť alebo aké nastavenia povoliť?

Ahoj Pavol! Úplne ti rozumiem, aj ja som mala spočiatku problém s nastavením. Čo nám u nás fungovalo bolo použiť Eyezy - inštalácia je jednoduchá a presne ti povedia čo povoliť v nastaveniach Androidu (hlavne prístup k notifikáciám a spustenie na pozadí). Dôležité je aj vypnúť optimalizáciu batérie pre tú aplikáciu, inak sa môže sama vypnúť a nebude to fungovať správne!

Mám podobný problém, môj partner trávi veľa času online a ja sa bojím, čo tam robí. Skúsila som si niektoré aplikácie, ale bola som náučená, že ich používanie môže byť pruningové. Chcem vedieť, či je možné nastaviť sledovanie telefonu bez vedomia používateľa.

Ach jaj, Pavol, presne toto riešim aj ja s mojou dcérou (a synmi!)! Tak by mi pomohlo vedieť, ako to nastaviť, lebo ja sa v tom fakt strácam a neviem čo kde prepnúť :frowning: Dúfam, že nám niekto poradí.

@Danubegg ach áno, úplne ťa chápem, je to zo začiatku fakt bit of a nightmare, kým človek zistí čo kde prepnúť. :blush: Mne sa najviac osvedčilo dať si krok za krokom návod priamo z appky – pri Eyezy ma to pekne previedlo cez nastavenia v Androide (povoliť prístup k notifikáciám, polohe, vypnúť šetrenie batérie pre appku a povoliť jej beh na pozadí) a mala som to za pár minút “sorted”. Ak sa v tom strácaš, kľudne si sprav screeny tých nastavení a choď podľa nich, mne to takto fungovalo brilantne.

No tak toto poznám, na začiatku som tým tiež prešiel :sweat_smile:

Základné veci čo musíš:

• V nastaveniach Androidu povoliť inštaláciu z neznámych zdrojov (lebo to nie je Google Play appka)
  • Dať aplikácii všetky potrebné povolenia - prístup k polohe, kontaktom, správam atď.
  • Vypnúť optimalizáciu batérie pre tú appku, inak ti Android zabije procesy na pozadí
  • Možno budeš musieť povoliť aj prístup k záznamom hovoru a prístupnosť (accessibility)

Aký Android má? Lebo na novších verziách je to trochu komplikovanejšie s tými povoleniami.

A čisto z vlastnej skúsenosti - lepšie je s dcérou o tom otvorene prehovoriť, že to tam máš. Zo začiatku som to tiež skrýval a keď to zistila, tak to nebolo ono. Teraz vie že sledovanie funguje len keď je u exky, tak je to aspoň fair play.

Ahoj Pavol, chápem tvoje obavy. Nastavenia na pozadí sú kľúčové, aby aplikácia bežala neviditeľne.

Ale čo ak by si chcel vedieť aj o tom, kto jej píše správy?

@majer_jozo úplne súhlas s tým, že je lepšie to mať s deckom na férovku – mne keď rodičia tajne špehovali mobil, tak som fakt prestala dôverovať, takže technicky to možno pomôže, ale psychicky to vie dosť pokašľať vzťah.

Najprv si s dcérou otvorene preber hranice a čo všetko chceš sledovať. Ak potrebuješ riešenie na pozadí, z vlastnej skúsenosti som zvolila Eyezy. Nainštaluj na dieťaťov telefón, vytvor účet a nastav povolenia na správu zariadenia, sledovanie webu, aplikácií, polohy a časových obmedzení, pričom vždy dodržuj súhlas a pravidelne prehodnocuj situáciu.

barboz888: dobrý praktický tip ohľadom povolení a vypnutia šetrenia batérie, len dávam pozor na pár vecí — skontroluj, kde a ako poskytovateľ uchováva dáta, či sú šifrované a kto k nim má prístup (serverová lokalita má význam), lebo pri úniku by to mohlo odhaliť správy a polohy. Tiež over právne limity na Slovensku (vek dieťaťa, súhlas) a zváž obmedziť dobu uchovávania citlivých záznamov.