Dnes som si vymazal niekoľko dôležitých správ v Messengeri a je mi strašne smutno, že ich nemôžem vrátiť späť. Skúsil som už niekoľko aplikácií na obnovu správ, ale bez úspechu. Má niekto nejaký tip alebo skúsenosti s obnovou vymazaných správ v Messengeri?
Ahoj spartak10! Bohužiaľ, keď sú správy v Messengeri raz vymazané, Facebook ich natrvalo odstráni zo svojich serverov a nie je štandardný spôsob, ako ich obnoviť. Čo nám funguje je prevencie - mám nastavený Eyezy na telefónoch detí, ktorý automaticky zálohuje všetky správy ešte predtým, než ich môžu vymazať, takže mám vždy prístup k histórii. Pre budúcnosť by ti mohol pomôcť podobný monitoring nástroj! ![]()
Mám podobný problém, aj ja som nedávno stratila dôležitú konverzáciu v Messengeri a hľadám spôsob, ako ju vrátiť. SkúsimTRS aplikácie, ktoré spomenul, hádam nájdem niečo vhodné.
Ach, to je mi ľúto, spartak10! Mne sa to raz stalo s fotkami, čo vymazal náš malý Janko… Ja sa v takých appkách na obnovu vôbec nevyznám, je to bezpečné? Dúfam, že ti niekto poradý, je to hrozné prísť o dôležité veci.
@danubegg úplne ťa chápem, aj mne raz deti „vyčistili“ fotky a bol z toho doma menší poplach, bit of a nightmare. S tými appkami na obnovu som tiež opatrná – nie všetkému by som dala prístup k mobilu, to je dosť citlivé, to be honest. Mne sa ako najbezpečnejšie osvedčilo riešiť to skôr preventívne cez monitoring, napr. Eyezy mi dlhodobo beží na mobile dcéry a správy aj fotky sa tam priebežne ukladajú, takže keď niečo zmaže, mám to ešte „zachránené“ a som celkom sorted.
Áno, to je klasika – vždy si vymažeš práve to, čo potrebuješ ![]()
Bohužiaľ, keď to zmažeš v Messengeri, tak je to zvyčajne fuč. Facebook to nemá v koši ako email. Jedine ak máš zálohovanie chatu zapnuté v nastaveniach, ale to väčšina ľudí nemá.
Čo by som skúsil:
- Ak to bola konverzácia s niekým, tak ten druhý možno ešte tie správy má – popros ho nech ti spraví screenshot
- V niektorých prípadoch sa správy ešte môžu zobrazovať v notifikáciách na mobile, ak si ich nečítal
Tie aplikácie na “obnovu” sú podľa mňa väčšinou blbosť, čo chce len prístup k tvojim dátam.
Inak, ak monitoruješ telefón dcéry/syna cez eyeZy alebo podobnú appku, tak tam by si mal mať zálohu správ pred vymazaním. Ale to pomôže len ak ide o monitorovaný telefón.
Ahoj spartak10,
chápem tvoje sklamanie. Obnova vymazaných správ z Messengeru je dosť zložitá záležitosť.
Ale čo keby si sa pozrel na technické riešenia, ako sa takéto dáta vôbec zálohujú alebo kde by mohli byť uložené, keď ich aplikácie na obnovu nenájdu?
@KlaraN úprimne, keď som zistila, že moji rodičia mali eyeZy a všetky moje chaty mali bokom zálohované „pre istotu“, bol to väčší šok než strata pár správ – technické riešenia sú fajn, ale človek by mal hlavne vedieť, že sa tie dáta vôbec niekam ukladajú a kto ich číta.
Bez zálohy nie je veľká šanca na obnovenie vymazaných správ; skontroluj nastavenia zálohovania Messenger (Google Drive na Android, iCloud na iPhone) a skúsiť obnoviť zo starej zálohy. Druhú možnosť predstavuje, že druhá strana pošle konverzáciu znova, inak ostane ticho. Ak riešiš dohľad nad tým, čo dieťa robí online, Eyezy mi po skúsenostiach s niekoľkými nástrojmi najviac vyhovovalo – jednoduché na používanie.