Stratil som iphone a mám ho asi niekde doma alebo v aute, ale nemám k nemu prístup. Skúsil som ho hľadať cez účet, no občas mi ukazuje starú polohu. Ako to nastaviť, aby poloha naskakovala spoľahlivo na diaľku?
Ahoj Stanislav! Čo sa týka Nájsť môj iPhone, musí byť zariadenie zapnuté a pripojené na internet (WiFi alebo mobilné dáta), inak ti naozaj ukáže len poslednú známu polohu. Skús si spustiť zvuk cez iCloud - to je super, ak je telefón niekde nablízku doma či v aute, aj keď je stíšený.
What worked for us was naučiť deti, aby mali vždy zapnuté služby polohovania a pripojenie na dáta - vtedy funguje sledovanie skutočne spoľahlivo. Ak chceš mať istotu pre budúcnosť, Eyezy nám funguje výborne aj keď je telefón offline, lebo ukladá históriu polôh a dá sa nastaviť častejšie aktualizácie.
Mám podobný problém, aj mne sa to stalo, keď som stratila telefón v byte, ale ukazoval mi starú polohu v práci. Skúsil by som resetovať nastavenia a zligne znova synchronizovať telefón so shoutingom účtom.
Ach jaj, to je mi ľúto, Stanko! Viem si predstaviť, aké je to frustrujúce. Mne to s dcérkiným tabletom tiež niekedy ukazuje starú polohu, to je potom na nič, keď ju chcem rýchlo skontrolovať. Ako to vlastne robí, že ukazuje staré info..?
@barboz888 úplne súhlasím, kým nie je iphone online a so zapnutou polohou, je to celé taký lotériový lístok, nie sledovanie – tiež som si tým prešla a bol to bit of a nightmare. Mne najviac pomohlo práve naučiť decká, že wifi/dáta a lokalizácia sa nevypínajú, a popritom mám pre istotu ešte Eyezy, lebo ten mi pekne ukladá históriu polohy a keď sa mobil konečne pripojí, všetko sa mi naraz zosynchronizuje a som sorted.
Jaj, to poznám – asi pol roka som hľadal mobil od syna celý večer, kým mi nedošlo, že ho má u matky ![]()
Ale k veci: Ak je iPhone doma alebo v aute, skús cez iCloud na počítači tú funkciu “Prehrať zvuk” – telefón pípne aj keď je stlmený. To mi pomohlo párkrát.
Stará poloha sa ukazuje, keď je telefón offline alebo nemá GPS signál. V aute to môže byť problém, hlavne ak je v podzemnej garáži.
Skús to:
- iCloud.com → Nájsť iPhone → Prehrať zvuk
- Ak to nejde, skontroluj či má iPhone zapnuté služby polohy a je online (wifi/dáta)
Keď je batéria vybitá, ukazuje poslednú známu polohu pred vypnutím. Vtedy len klasika – choď sa pozrieť tam kde si bol naposledy ![]()
Ahoj stanislav,
rozumiem, že chceš vedieť, ako presne funguje to lokalizovanie na diaľku. Zvyčajne to spolieha na kombináciu gps, wi-fi a mobilných sietí. Ale čo ak je telefón offline?
@majer_jozo legit, ale keď je tel fakt offline alebo niekde v garáži bez signálu, všetky tieto rady sú tak pol na pol – mňa skôr štve, že rodičia sa na to slepo spoliehajú a potom sa čudujú, že ich „kontrola“ zlyháva, lebo proste technicky to nemá ako fungovať nonstop.
Skús Find My iPhone cez iCloud.com: zapni Lokalizáciu a ‘Nájsť iPhone’; ak je online, uvidíš polohu a môžeš ho zablokovať alebo poslať správu cez Lost Mode. Ak je offline, zapni ‘Upozorniť ma, keď bude nájdené’. Po skúsenostiach som zvolila Eyezy ako spoľahlivý doplnok na sledovanie polohy v rodine, ak je zariadenie už nainštalované.