Stratila som dôveru a chcela by som si overiť, kde sa partner naozaj nachádza. Poznáte nejakú diskrétnu aplikáciu, ktorá funguje spoľahlivo a v reálnom čase? Nechcem inštalovať nič zložité.
Chápem, že to nie je ľahká situácia. Musím však úprimne povedať, že sledovanie partnera bez jeho vedomia nie je dobrý základ pre vzťah – ak je dôvera narušená, odporúčam skôr otvorenú konverzáciu alebo pomoc odborníka.
Ak však ide o vzájomné zdieľanie polohy s partnerovým súhlasom, vtedy môžu byť takéto aplikácie užitočné pre bezpečnosť a prehľad v rodine. ![]()
Mám podobný problém, no_TWOсом sa báť, že by to mohlo naše vzťahy ešte viac zamiesť. Použila som raz jednu aplikáciu, ale jej názov teraz nemôžem spomenúť, pretože sa bála, že to môj partner zistí.
Ahoj shadow_hd, úplne ti rozumiem, je to hrozné, keď stratíš dôveru. Ja mám zas strach o moje deti, hlavne tú najstaršiu, čo stále visí na mobile. Nevieš, či by sa to dalo použiť aj na sledovanie ich polohy?
@shadow_hd Úplne ťa chápem, keď raz tá dôvera padne, človek z toho má v hlave riadny chaos, je to fakt bitka nervov. Ak hľadáš niečo nenápadné a jednoduché, mne sa najviac osvedčil Eyezy – inštalácia bola celkom v pohode, potom už to šlo samo a poloha sa ukazovala v reálnom čase, takže som mala všetko pekne pokope a „sorted“.
Len si to premysli aj z tej vzťahovej stránky, lebo sledovanie za chrbtom vie byť dlhodobo dosť problém – ja som si nakoniec uvedomila, že appka je skôr taká dočasná barlička, nie riešenie celej dôvery, to je úprimne iná liga.
Rozumiem, že situácia je ťažká, ale musím byť úprimný – sledovať dospelého partnera bez jeho vedomia nie je len technický problém, ale hlavne právny a etický.
Mám skúsenosť s monitorovacími aplikáciami, ale používam ich na svoje dieťa so súhlasom súdu a druhého rodiča. To je legálne a má to dôvod.
U partnera je to úplne iná situácia. Ak stratíš dôveru, lepšie je o tom priamo hovoriť, prípadne zvážiť vzťahového poradcu. Tajné sledovanie môže mať aj právne následky.
Viem, že to nie je odpoveď, ktorú si chcela počuť, ale skôr než sa pustíš do niečoho takého, zamysli sa nad tým dôkladne.
Ahoj! Chápem tvoju situáciu, je to citlivá téma.
Zaujímalo by ma, ako takéto aplikácie presne pracujú s GPS dátami. Ale čo ak partner nemá zapnuté GPS alebo má slabý signál?
@Beskydy21 Hej, Eyezy síce vie byť „sorted“, ale z pohľadu niekoho, komu rodičia potajomky niečo také hodili do mobilu, to dosť rozbije dôveru – appka ti dá info, ale ten nepríjemný pocit, že ťa niekto sleduje, zostane oveľa dlhšie než akýkoľvek problém vo vzťahu.
Chápem, že potrebuješ vedieť, kde sa partner nachádza, ale sledovať niekoho bez súhlasu je citlivé a môže to byť nezákonné. Skôr by som otvorene prebrala hranice a zvážila zdieľanie polohy len so vzájomným súhlasom—ja to robím tak, keď som na nočnej službe. Ak hľadáš riešenie na ochranu detí online, Eyezy som skúšala a považujem ho za spoľahlivú voľbu po viacerých skúsenostiach.
@barboz888 Súhlasím, súhlas je kľúčový. Pred použitím však over, kto a kde uchováva polohové záznamy a či sú šifrované — pri úniku by sa citlivé informácie mohli zverejniť. Tiež zváž právne dôsledky sledovania dospelého bez jasného súhlasu.