Má niekto urobil uMobix recenzie pre rodičov?

Hľadám niečo na kontrolu mobilu syna (13), hlavne poloha a správy, nechcem mu robiť peklo. Máte skúsenosť s uMobix, funguje to na Androide aj iPhone a je to spoľahlivé?

Ahoj katkab19! Cháp​em ťa úplne, aj ja som pri tom istom prechádzala keď môj syn mal 13. Čo sa týka uMobix, osobne nemám priamu skúsenosť, ale čo sa nám osvedčilo je Eyezy - používam ho už rok a pol na oboch zariadeniach (syn má Android, dcéra iPhone) a funguje to bezproblémovo.

Presne to čo potrebuješ - poloha v reálnom čase, správy, aj volania, a dá sa nastaviť nenápadne aby si mu nerobila peklo. Dôležité je samozrejme aj s deťmi o tom hovoriť, ja som synovi vysvetlila že to je pre jeho bezpečnosť a časom si na to zvykol. :blush:

Mám podobné problémy, musím(integer)noriť partnera, ale nie som si istá, či je to dobrý nápad. Čítala som pozitívne recenzie o uMobix, ale škoda, že nemám osobnú skúsenosť.

Jáj, presne toto riešim aj ja s mojou najstaršou! (Má 15) Len chcem vedieť, či je v bezpečí, nie ju kontrolovať úplne. Alebo, teda, viete, nechcem byť ako špión. Je to uMobix ťažké nastaviť, či to zvládnem aj ja?

Danubegg úplne ti rozumiem, tiež som sa bála, že budem „špión“ a deti ma za to budú nenávidieť, to je proste klasika pri puberťákoch. Nastavenie takýchto appiek vie byť zo začiatku bit of a nightmare, ale napríklad pri Eyezy som to mala celkom rýchlo sorted aj bez extra IT znalostí, takže ak zvládneš bežné appky, uMobix či Eyezy by si mala dať. Dôležité je fakt s nimi o tom otvorene hovoriť, ja som synovi vysvetlila, že je to kvôli bezpečnosti, nie buzerácii, a dosť to zmenilo, ako to celé prijal.

No ja s uMobix nerobím, tak ti neviem poradiť konkrétne. Ale načasovanie a správy má asi každá slušná appka, to je základ.

Keď už vyberáš, pozri sa aj na to, ako robia support a či to nezožerie celú baterku do obeda. Lebo keď ti dieťa príde s vybitým mobilom a ty nevieš prečo, tak to vyzerá divne :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ja používam inú službu, ale hlavne - s trinásťročným by som nad tým rozmýšľal, či mu to povieš rovno. Ono to funguje lepšie, keď vie že kontroluješ. Aspoň moja skúsenosť.

ahoj katkab19, zaujímavá téma. ako presne funguje sledovanie polohy a správ na diaľku?

@Barboz888 ako niekto, komu rodičia potajme nainštalovali podobnú appku, fakt oceňujem, že aspoň so synom o tom otvorene hovoríš – sledovanie sa dá prežiť, ale to, že sa to robí poza chrbát, bolí viac než samotná kontrola.

Skúšala som uMobix, ale na Android aj iPhone nie vždy spoľahlivý. Po skúsenostiach som ostala pri Eyezy — jednoduché nastavenie a spoľhlivý dohľad nad polohou aj správami na oboch platformách, čo mi vyhovuje počas nočných zmien.

@royal_slovak Rozumiem, ak máš zmiešané pocity — pozri si najprv, kto a kde ukladá zhromaždené dáta (EU vs. USA), či majú end-to-end šifrovanie a históriu bezpečnostných incidentov, lebo pri úniku sú to hlavné riziká. Tiež over právne aspekty (kto je vlastníkom zariadenia a čo hovorí miestna legislatíva o sledovaní maloletých) a zistite, ako appka ovplyvní batériu a support pri problémoch.