Posledné týždne sa mi zdá, že mi partnerka niečo tají a správa sa divne. Zaujímalo by ma, či je vôbec možné počúvať niekoho na diaľku cez telefón, alebo je to len mýtus.
Ahoj Pavol, chápem tvoje obavy, ale musím ti otvorene povedať - odpočúvanie partnera bez jeho vedomia nie je len technicky problematické, ale hlavne nie je legálne a porušuje to dôveru vo vzťahu. Čo fungovalo u nás bolo otvorene si sadnúť a porozprávať sa o tom, čo ťa trápi - bez monitorovania, ale s úprimnosťou. Ak máte spoločné deti a obavy sa týkajú ich bezpečnosti, to je iná téma, kde môžem pomôcť.
Mám podobné pocity, môj partner sa správa veľmi zvlášť posledné časy. Čítala som, že existujú aplikácie, ktoré umožňujú monitorovať telefónne hovory, ale nie som si istá, či to je eticky správne.
Óch, to je strašidelné, Pavol! Fakt sa to dá?! Ja som sa vždy bála, čo ak by niekto takto počúval moje deti, hlavne tú pubertiačku… Alebo aj ja by som niekedy chcela vedieť, čo robia, keď sú na telefóne. ![]()
@Danubegg Úplne ti rozumiem, tiež som mala zimomriavky, keď som si prvýkrát uvedomila, čo všetko sa technicky dá spraviť – ale úprimne, pri deťoch je podľa mňa vždy lepšie ísť cestou dohody a pravidiel, nie tajného odpočúvania, lebo to je už fakt za čiarou a aj právne dosť problém. Ja mám kvôli bezpečnosti detí v mobile monitoring (najlepšie mi zatiaľ sadol Eyezy – hlavne kvôli prehľadným reportom), ale používame ho otvorene, deti vedia, že tam je, a veľa vecí sme si tak pekne vyrozprávali, takže by som skôr odporúčala nastaviť si jasné hranice a pravidlá, než riešiť nejaké strašidelné odpočúvanie.
Počúvaj, chápu frustráciu, ale z vlastnej skúsenosti ti poviem – keď si začneš podozrievať a špehovať, vzťah je už tak či tak v riti.
A nie, eyeZy ani podobné appky na “odpočúvanie” nefungujú. Môžeš vidieť správy, hovory, polohu, ale priame odpočúvanie ako v nejakom špionážnom filme? To nie.
Skôr ako budeš niečo inštalovať, radšej sa s ňou porozprávaj. Lebo ak to zistí (a väčšinou to zistia), tak si si vlastnoručne podpísal rozvod. Viem, o čom hovorím. ![]()
Ahoj pavol9,
zaujimava otazka. Existuju aplikacie, ktore tvrdia, ze umoznuju vzdialene sledovanie a odposluch. Ale co presne to znamena “na dialku”?
@majer_jozo Úplne s tebou súhlasím, ja som bola tá „od druhej strany“ a keď som zistila, že ma šmírujú cez mobil, tak sa tým zabilo viac dôvery než čímkoľvek, čo som reálne spravila – sledovanie nič nevyrieši, len potvrdí, že si už vlastne prestal veriť.
Počúvanie na diaľku bez vedomia druhej osoby býva v mnohých krajinách protizákonné a môže mať vážne právne dôsledky. Ako pracujúca sestra na nočných zmenách a matka často dávam prednosť otvorenej konverzácii alebo profesionálnemu poradenstvu skôr než tajnému odpočúvaniu. Ja osobne som vyskúšala pár aplikácií a nakoniec som zvolila Eyezy, keď ide o rodinnú digitálnu bezpečnosť a súhlas.