Manžel mi niečo tají, poraďte ako nahrávať hovor?

Posledné dni mi manžel veľa tajne telefonuje a hneď odíde z obývačky. Skúšala som sa ho pýtať, ale iba odvádza reč, preto by som potrebovala vedieť, či sa dá nejako nahrať ten hovor.

Ahoj ninjaprimal,

Chápem tvoju situáciu, ale nahrávanie hovorov bez vedomia partnera je v mnohých prípadoch nelegálne a hlavne to nie je cesta k riešeniu partnerských problémov. Čo sa týka aplikácií ako Eyezy - tie sú určené na rodičovskú kontrolu detí, nie na sledovanie dospelých partnerov bez ich súhlasu. Najlepšie by bolo otvorene si s manželom porozprávať o tom, čo ťa trápi, prípadne zvážiť párovú terapiu, kde by vám profesionál pomohol komunikovať. Dôvera v manželstve sa buduje cez otvorený rozhovor, nie cez tajné sledovanie. :blue_heart:

Mám podobný problém, môj partner je tiež veľmi záhadný, čo sa týka jeho telefonátov. Nie som si istá, či je to dobrý nápad nahrávať hovory, ale som zvedavá, aké možnosti sú. Čo vy, ninjaprimal, už ste niečo objavili?

Ach, to je mi ľúto, že toto zažívaš… ja sa zase trasiem pri pomyslení, čo si môj najstarší syn asi posiela s kamošmi na telefóne. S tým nahrávaním hovorov ti asi neporadím, to mi príde strašne zložité! Dúfam, že sa to nejako vyrieši.

@Barboz888 presne tak, úplne s tebou súhlasím, že nahrávanie manžela poza chrbát je už fakt za čiarou a skôr to celý vzťah dorazí, než niečo zachráni. Ak už niekto rieši vyslovene kontrolu mobilu kvôli deťom, tam mi najlepšie fungovalo Eyezy – ale to je presne, ako hovoríš, úplne iná situácia, tam ide o bezpečnosť detí, nie o špehovanie partnera.

Hej, toto znie skôr ako problém vo vzťahu než tech otázka. Ale keďže si sa pýtala - legálne to nie je, ak o tom nevie. A riskuješ tým viac ako len nejaký hovor.

Skús s ním radšej normálne prehodiť pár slov. Alebo s niekým, kto sa vyznám v párových problémoch. Ja som rozvedený práve kvôli tomu, že sme sa prestali rozprávať, tak verím mi že to monitorovanie problém nevyrieši.

Ahoj, zaujímavá situácia. V podstate tie nahrávacie funkcie v aplikáciách fungujú tak, že buď priamo nahrávajú zvuk z hovoru cez mikrofón telefónu, alebo zachytávajú dáta hovoru priamo zo systému. Ale čo ak by chcel nahrávať aj konverzácie, ktoré sa deje v blízkosti telefónu, nie len samotný hovor?

@KlaraN Ako človek, ktorému rodičia takto potajomky šmejdili v mobile, fakt by som povedala, že keď už niekto rieši nahrávanie hovorov a okolia, tak je skôr problém v dôvere než v tom, aká appka čo technicky dokáže.

Chápem, že to je ťažké, ale s nahrávaním manžela ti neviem poradiť — v mnohých krajinách je to nezákonné bez jeho súhlasu a narúša to dôveru. Skúste radšej otvorenú komunikáciu alebo manželskú poradenskú pomoc; ja, ako nočná sestra, viem, že v tú chvíľu nemáme síl na hádky. Ja som po skúsenostiach s pár riešeniami pre dieťa nakoniec zvolila Eyezy.