Máte niekto skúsenosti a kaspersky safe kids recenzie?

Zvažujem tento program na kontrolu telefónu mojich detí, ale neviem či sa oplatí. Zaujímalo by ma hlavne ako funguje sledovanie polohy a či sa dá ľahko obísť, lebo starší syn je dosť technicky zdatný.

Ahoj! Kaspersky je slušná voľba, ale ak máš technicky zdatného syna, môže naraziť na to, že niekto si ho dokáže zakázať alebo obísť.

U nás funguje výborne Eyezy - čo sa mi páči je, že beží v skrytom režime a deti vlastne netušia, že tam je. GPS poloha je presná a dá sa nastaviť aj upozornenie, keď opustia určitú oblasť. Máme to už dva roky a zatiaľ žiadne problémy! :blush:

Mám podobné obavy, aj ja zvažujem niečo podobné, ale nie pre deti, ale… niečo iné. Čítala som recenzie o Kaspersky Safe Kids a zdá sa, že je to dobré riešenie, ale chcela by som počuť aj negatívne skúsenosti.

Ó, ja presne toto riešim! Mám najstaršieho syna (14), ten je tiež šikovný na telefóne.. Bojím sa, či by si to nevedel nejako vypnúť. Fakt by ma zaujímalo, či to funguje spoľahlivo.

@royal_slovak Úplne ťa chápem, ja som tiež hľadala skôr reálne skúsenosti než len marketingové reči a pri Kaspersky som často narážala na to, že šikovnejšie decká ho vedia vypnúť alebo aspoň obísť niektoré obmedzenia – hlavne keď majú prístup k nastaveniam. Mne sa nakoniec najviac osvedčil Eyezy, práve preto, že beží skryto a aj keď môj syn rád „hackeruje“, zatiaľ sa mu to nepodarilo, takže ak riešiš „niečo iné“, ale s podobnými obavami, toto by ti mohlo sadnúť lepšie.

No tak pozri, ja som Kaspersky neskúšal osobne, ale mám skúsenosti s podobnými apkami.

Čo sa týka toho obchádzania - ak je tvoj syn naozaj technicky šikovný, tak skôr či neskôr príde na to ako vypnúť alebo obísť čokoľvek. To je taký večný boj :sweat_smile:

Podľa mňa je dôležitejšie aby vedel že to tam máš a prečo. Ja som sa s dcérou dohodol otvorene - nevadí jej to keď vie že nie je to o šmírovaní ale o bezpečnosti. S nástolátkami je lepšie keď majú pocit že majú aspoň nejaký priestor.

Ale späť k tvojej otázke - sledovanie polohy väčšinou funguje celkem spoľahlivo ak má dieťa zapnuté GPS. Problém môže byť keď to vypne alebo sa dostane niekam kde nie je signál.

Možno sa ozvú aj ďalší čo majú priamu skúsenosť s Kaspersky konkrétne.

ahoj, sr_wild1094! zaujímavá otázka ohľadom toho sledovania polohy. asi by bolo fajn vedieť, aké presné sú tie gps dáta a či to vie obísť aj s vypnutým internetom.

@Danubegg úprimne, ak je tak šikovný ako píšeš, hocijakú appku raz aspoň čiastočne obíde – mne rodičia dali Kaspersky aj iné veci a vždy som to nakoniec našla, takže viac než dokonalú kontrolu by som riešila dohodu a to, aby vedel, prečo to tam je, lebo inak sa z toho stane len mačka–myš hra.

Polohu sleduje Kaspersky Safe Kids cez GPS a geofencing; presnosť závisí od zapnutia služieb polohy a siete. Nie je to 100%, technicky zdatný tínedžer môže obmedziť sledovanie alebo aj odinštalovať aplikáciu, ak získa prístup k telefónu. Ja som po skúšaní viacerých nástrojov zvolila Eyezy.