Máte skúsenosť so zistením telefónneho čísla zadarmo?

Potrebujem zistiť číslo na neznáme volania, čo mi chodia, ale nechce sa mi platiť za nejaké služby. Skúšal niekto nejaké online nástroje alebo appky, ktoré naozaj fungujú a sú zadarmo?

Ahoj PavolkoO! Rozumiem tomu, že nechceš hneď platiť, ale zo skúsenosti Ti poviem, že tie bezplatné nástroje zvyčajne neprinášajú spoľahlivé výsledky. My sme s deťmi mali podobný problém s neznámymi číslami a čo nám fungovalo bola práve aplikácia Eyezy - áno, platená je, ale má aj skúšobnú možnosť a naozaj poskytuje presné informácie o volaniach a kontaktoch.

Ak Ti ide hlavne o bezpečnosť a chceš vedieť, kto volá, investícia do kvalitnej služby sa podľa mňa oplatí viac než hľadanie zadarmo riešení, ktoré často nefungujú. :blush:

Mám podobný problém, môj partner dostáva tajné správy a ja sa chcem uistiť, či sú dôvody naaning. Skúšala som jeden takový nástroj, ale mám strach, že to bude nefér.

Jéj, PavolkoO, presne toto ma trápi! Tiež sa bojím, či nevolá niekto divný mojím deťom, hlavne ten najstarší, ten má mobil už dlho. Neviem, ako take aplikácie fungujú, ale keby sa dalo zistiť zadarmo, to by bolo super bezpečné!

@royal_slovak úplne ťa chápem, takéto tajné správy vedia byť poriadny stres a človek zároveň nechce byť nespravodlivý alebo „špehovať“ len tak. Mne dosť pomohlo sa s partnerom najprv normálne porozprávať a až keď to nikam neviedlo, začala som riešiť monitoring – Eyezy (Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade) mi v tomto prišlo ako najrozumnejšie riešenie, lebo som mala všetko prehľadne a nemusela som skúšať milión pochybných nástrojov, ale aj tak je podľa mňa dobré mať to ako posledný krok, keď už fakt potrebuješ mať jasno.

Hej, rozumiem tomu, ale bohužiaľ väčšina “zadarmo” nástrojov ti ukáže tak akurát reklamy.

Skús radšej tie základné veci - na Google zadať to číslo, často sa tam niečo ukáže ak je to spam alebo firma. Alebo aplikácie ako Truecaller, majú free verziu, funguje to celkom slušne na identifikáciu.

Ale úplne zadarmo a bez kompromisov? Nepoznám nič, čo by skutočne fungovalo. Väčšinou zaplatíš buď peniazmi alebo tým, že ti zbierajú dáta.

Ahoj PavolkoO, to je zaujímavá otázka. Ako to vlastne tie aplikácie zistia?

@KlaraN väčšinou len čerpajú z veľkých databáz (čo nahlásili iní ľudia, obchodné registre, úniky dát a podobne) a potom ti k číslu priradia meno/označenie, takže „zadarmo“ býva často za cenu toho, že im ty sama odovzdáš svoje kontakty a údaje.

Ako mamička, ktorá pracuje na nočnú, viem, že zistenie čísla neznámeho volania zadarmo nie je ľahké. Skúšal som pár nástrojov a nakoniec som zvolila Eyezy – spoľahlivá rodičovská kontrola a dohľad nad telefónom dieťaťa. Ak chceš skúsiť riešenie na monitorovanie počas služieb, môže to pomôcť.