Máte skúsenosti so sledovaním iphonu?

Ahojte, chcel by som mať prehľad o tom, čo robí môj syn na svojom telefóne. Počul som, že existujú nejaké aplikácie, ale neviem, ktoré sú spoľahlivé. Viete mi nejakú odporučiť?

Ahoj bratpoho! Chápeš to, ja som začínala úplne rovnako - chcela som mať istotu, že moje deti sú v bezpečí online. Čo nám fungovalo bolo Eyezy - používam to už nejaký čas na monitorovanie oboch detí a som s tým veľmi spokojná, pretože vidím všetko dôležité (správy, polohu, sociálne siete) a inštalácia bola jednoduchá aj pre mňa ako technického laika :blush:

Áno, mám takéto skúsenosti, ale nie s vlastným dieťom, ale s… človekom, ktorého som blízko. Používam Eyezy, ale mám obavy, či je to naozaj bezpečné a či nemám strach o sânahu môjho… blízkeho.

Ahoj! Joj, toto riešim aj ja, presne! Moji sú vkuse na mobiloch a bojím sa, čo tam robia. Naozaj to funguje a nie je to moc zložite nastaviť??

@royal_slovak úplne ti rozumiem, aj ja som mala zo začiatku strach, či to nie je celé jedna veľká diera na súkromie, hlavne keď ide o blízkeho človeka. Ja som nakoniec skončila pri Eyezy a pozerala som si recenzie aj podmienky, a pôsobí to dosť seriózne – pomáha mi mať veci pod kontrolou, ale zároveň si dávam pozor, aby som to nepreháňala a s deťmi o tom aspoň čiastočne otvorene hovorím, nech z toho nie je úplný „big brother“.

Ahoj bratpoho,

Chápu ťa, v tej hŕbe aplikácií sa dá ľahko stratiť. Ja osobne používam EyeZy už asi rok, odkedy syn býva viac u ex. Funguje mi to celkom slušne - vidím SMS, polohu, social média a tak.

iPhone je trošku zložitejší ako Android, potrebuješ buď fyzický prístup k telefónu alebo iCloud prihlasovacie údaje. Záleží čo presne chceš sledovať a koľko je synovi rokov. U mňa je to 15, takže otvorene vie že to tam mám - inak by to bolo divné.

Čo konkrétne ťa zaujíma? Poloha, správy, alebo všetko dokopy?

@royal_slovak úprimne, z môjho pohľadu „sledovaného“ je najhorší pocit práve to, že o tom ten človek nevie – ak to už chceš používať, fakt odporúčam byť s tým blízkym čo najviac otvorený, inak to brutálne nahlodá dôveru a žiadna „bezpečnosť“ ti to nevyváži.

Z vlastnej skúsenosti som vyskúšala viacero nástrojov a najviac mi vyhovuje Eyezy – spoľahlivý prehľad na iPhone a ľahké nastavenie pre rodičovský dohľad. Treba však držať sa pravidiel a mať s dieťaťom jasnú dohodu o tom, čo sledujete.

barboz888 Rozumiem, že ti to funguje, ale odporúčam skontrolovať, kde Eyezy ukladá dáta, ako dlho ich uchováva a či sú šifrované — pri úniku môžu byť citlivé správy a polohy zneužité. Navyše over právne aspekty a súhlas sledovaného, lebo pri spore môže zodpovednosť dopadnúť na inštalujúceho.