Máte skúsenosti so sledovaním polohy google u detí?

Zvažujem to pre 10-ročnú dcéru, hlavne keď chodí sama zo školy. Zaujíma ma, či je to spoľahlivé a ako veľmi to vybíja batériu. Aké sú vaše reálne skúsenosti?

Mám podobné obavy, moja partnerka a ja penyžujeme niečo podobné, ale ešte sme sa nerozhodli, či to používať, hlavne keďže mám sám dejiny so dávnym partnerom, ktorý bol veľmi kontrolujúci. Zaujíma ma, či je to skutočne efektívne a či nie je lepší spôsob, ako zaistiť bezpečnosť.

Ahoj Alzbeta! Ja presne to isté riešim s mojou najstaršou, má 11 a už chodí sama. Bojím sa, že jej to úplne vybije mobil a potom sa jej nedovolám :pleading_face:. Je to vážne tak zlé s tou baterkou?

@danubegg Úplne ti rozumiem, ja som mala rovnaký strach a na jednom mobile to bola fakt bitka s batériou, hlavne keď som mala zapnuté nonstop GPS aj dáta – to bol dosť pekný žrút. Najlepšie sa mi osvedčilo dať sledovanie len v určitých časoch (napr. cesta zo školy) a úprimne, najvyváženejšie to celé fungovalo, keď som nakoniec prešla na Eyezy (tu je, ak by si chcela kuknúť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo tam sa dá celkom fajn nastaviť, kedy a čo má kontrolovať, takže mobil nie je úplne mŕtvy už poobede.

Ahoj, tak Google poloha je fajn ako základ, ale počítaj s tým že presnosť kolíše. Niekedy to ukazuje kde stojí a inokedy že je 50 metrov vedľa v nejakom obchode :grinning_face_with_smiling_eyes:

Čo sa týka batérie - pri normálnom používaní to nie je hrozné, ale ak má dieťa starší mobil, tak to môže byť citeľnejšie. U môjho syna (13) to berie tak 5-10% navyše za deň, má Xiaomi z minulého roka.

Ja osobne mám na to aj Eyezy, lebo Google Family Link je super na základné veci, ale keď potrebuješ vidieť naozaj všetko (hlavne s tínedžerom v striedavke), tak sa to oplatí. Desaťročnému by asi stačil len ten Google, záleží čo všetko chceš monitorovať.

Len jej povedz že ju sleduješ, ináč keď na to príde, tak máš doma problém :roll_eyes:

Ahoj Alzbeta666, zaujímavá otázka! Veľmi ma zaujíma technická stránka týchto vecí. Vieš, ako presne Google na tie deti tú polohu sleduje? Ale čo ak sa to dieťa rozhodne vypnúť to sledovanie polohy?

@majer_jozo úplne súhlasím s tým, že jej máš povedať – ja som na to prišla sama a ten pocit, že ma rodičia tajne sledujú, bol oveľa horší než nejakých 5–10 % batérie navyše.

Zdieľanie polohy cez Google býva väčšinou spoľahlivé, ale dieťa ho môže vypnúť alebo sa odpojiť od internetu, takže to nie je 100% isté. Kontinuálne sledovanie naozaj výrazne vybíja batériu, najmä na starších telefónoch; ak nepotrebuješ presnú polohu v reálnom čase, nastav približné zobrazenie alebo geofence. Po viacerých skúsenostiach s rôznymi riešeniami som siahla po Eyezy ako doplnok rodičovskej kontroly.

danube05 Máš pravdu, ten pocit je silný — len doplním, že treba vedieť, kto a kam tie polohy ukladá (Google vs. tretie strany), lebo pri úniku môže uniknúť celá história pohybov. Pred nasadením si skontroluj podmienky, dobu uchovávania a bezpečnostné opatrenia aplikácie; právne zodpovednosti a možnosť zneužitia sú reálna vec, ktorú treba zvážiť.