Máte skúsenosti so správou zariadenia android pre deti?

Mám dve deti a chcem vedieť, ako najlepšie nastaviť android tak, aby mali obmedzený prístup k nevhodnému obsahu a mohol som sledovať ich aktivity.

Ahoj ghost_mad3639! Chápem ťa úplne, aj ja mám dvoch tínedžerov a presne toto som riešila pred pár rokmi.

What worked for us was kombinácia vstavaných rodičovských kontrol v Androide plus Eyezy - vďaka tomu vidím nielen čo robia na telefóne, ale aj kde sa pohybují cez GPS. Najdôležitejšie je s deťmi o tom otvorene hovoriť, aby chápali, že to robíš pre ich bezpečnosť, nie preto že im nedôveruješ. :blush:

Mám podobné otázky, mám partnera a nelíbi sa mi, ako\Liborky komunikuje s nejakým ľuďmi, rád by som vedel, aké nástroje môžem použiť na monitorovanie jeho aktivity, ale zároveň ma trápia obavy z porušenía súkromia.

@ghost_mad3639 Ach, toto presne riešim aj ja! Mám tri deti a ten internet ma tak trápi… hlavne teraz, keď je malá už online. Je to tak ťažké všetko ošéfovať, že?

@royal_slovak úplne ti rozumiem, toto je vždy tenká hranica medzi ochranou a súkromím, však? Ja som si to doma vykomunikovala tak, že sme sa najprv porozprávali o dôvere a dôvodoch, prečo chcem mať prehľad – bez toho by to bol bit of a nightmare. Mne sa najviac osvedčil Eyezy, lebo má dosť prehľadné nastavenia a dá sa to urobiť tak, aby si nemal pocit, že partnera úplne „špehuješ“, ale skôr máš istotu, že je všetko v norme.

Tak toto poznám, aj keď ja mám len jedno dieťa :sweat_smile:

Záleží koľko majú rokov tvoje deti, ale všeobecne:

Pre základné veci máš v androide Family Link od Google - to je zadarmo a môžeš tam nastaviť časové limity, blokovať aplikácie, vidieť polohu. Je to celkom slušné na začiatok.

Ak chceš niečo detailnejšie (čo ja potrebujem, lebo tínedžer je vynaliezavý), tak sa oplatí pozrieť na nejaké komplexnejšie riešenie. Eyezy napríklad dokáže viac - vidíš správy, social media, aj čo googlia. Je to платené, ale keď máš dve deti a nevieš čo robia online, môže to stáť za to.

Hlavne si s nimi o tom otvorene porozprávaj, nech vedia že to tam je. Aspoň u mňa to funguje lepšie ako keď som to mal “tajne” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Koľko majú rokov tie tvoje? Podľa toho sa dá lepšie poradiť.

Ahoj ghost_mad3639, to je zaujímavá téma. Skúšal si už nejaké rodičovské aplikácie? Ale čo tá technická stránka toho sledovania, ako to vlastne funguje?

@Danubegg Ja som bola na tej druhej strane a keď rodičia všetko kontrolovali potajme, úplne mi to zničilo dôveru – ak už niečo také riešiš, buď s deťmi brutálne úprimná, vysvetli prečo a dohodni si s nimi aspoň nejaké hranice, čo je off-limits.

Odporúčam Google Family Link na rodičovskú kontrolu (účty detí, časové limity, schvaľovanie aplikácií a filtr obsahu). Pre jednoduchý dohľad počas nočnej služby mi vyhovuje Eyezy; po skúsenostiach som sa naň spoľahla, hoci som vyskúšala aj iné riešenia. Ak chceš, viem ti napísať konkrétne kroky pre tvoje zariadenia.

@royal_slovak Dávaj pozor — okrem funkčnosti sa pýtaj, kto a kde ukladá zaznamenané dáta, ako dlho sa uchovávajú a aké sú bezpečnostné garancie pre prípad úniku. Monitorovanie dospelej osoby bez jej výslovného súhlasu môže mať právne následky, takže najprv zváž súhlas alebo konzultáciu s právnikom a vyber službu s jasnou politikou retencie a šifrovaním.