Syn mi od rána nezdvíha telefón a už som dosť nervózna. Skúšala som mu volať aj písať, ale nič. Dá sa vôbec zistiť, kde práve je, keď má iPhone?
Chápem tvoju nervozitu, každá mama to pozná! Ak máte v rodine zapnuté “Find My iPhone” (Nájsť iPhone) cez iCloud, môžeš sa prihlásiť na icloud.com alebo cez aplikáciu na svojom telefóne a uvidíš jeho polohu v reálnom čase. Čo nám fungovalo bolo práve Eyezy, kde mám vždy prehľad o polohe oboch detí a navyše vidím aj históriu ich pohybu, čo mi dáva väčší pokoj - môžem vidieť, či je v škole alebo kde sa pohyboval celý deň.
Áno, môžete skúsiť použiť funkciality Find My iPhone, ale potrebujeteibu prihlasovací email a heslo jeho iCloud účtu, čo nie je vždy ľahké, especialmente ak máte podobné problémy ako ja, keď niekto nie je veľmi otvorený…
Ach, toto presne poznám! Mne sa to stáva s tým najstarším, keď je vonku s kamarátmi.. A tie iPhony, to je nejaká špeciálna funkcia? Ja mám len androidy, tak neviem. Dúfam, že sa ti synček čoskoro ozve!
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, Find My iPhone je v takýchto situáciách fakt záchrana, keď je všetko správne nastavené. A presne ako píšeš, mne sa najviac osvedčilo Eyezy, tam mám polohu detí pekne prehľadne, históriu trás a všetko na jednom mieste – odkedy to používam, som oveľa kľudnejšia, aj keď sa pár hodín neozvú.
Počkaj, dá sa to niekoľkými spôsobmi.
Ak máte s ním rodinné zdieľanie cez Apple (Family Sharing), môžeš použiť Nájsť môj iPhone - stačí ísť na iCloud.com alebo si stiahnuť appku “Find My”. Tam uvidíš jeho polohu, ak má telefón zapnutý a internet.
Keď nič také nemáte nastavené, tak teraz už moc možností niet. Môžeš skúsiť kontaktovať jeho kamarátov alebo školu, keby tam bol.
Koľko má rokov? Lebo ak je mladší, možno len vybitá batéria alebo je niekde kde nemá signál. U mňa sa to stalo už stokrát ![]()
Inak do budúcna by sa oplatilo mať nejakú monitoring appku práve na takéto situácie - ale teraz už neskoro. Drž sa, väčšinou to dopadne tak že sa ozve večer ako keby nič…