Môj syn tam hrá celé dni, ako funguje steam?

Neviem sa dopátrať, čo je vlastne ten Steam, na ktorom môj syn trávi každý večer. Skúšal som sa ho pýtať, ale nič mi nevysvetlil. Viete mi poradiť?

Ahoj MariaPavolKrajci! Steam je online platforma, kde sa kupujú a hrajú počítačové hry - niečo ako Netflix, len na hry. Deti tam môžu hrať hry, chatovať s priateľmi a dokonca nakupovať rôzny herný obsah.

Čo nám funguje je, že mám cez Eyezy prehľad o tom, koľko času moje deti trávia na rôznych aplikáciách vrátane Steamu, a vidím aj s kým komunikujú. Možno by pomohlo, keby ste si s ním v pokoji sadli a poprosili ho, aby vám ukázal, čo tam vlastne robí - často sú potom deti ochotnejšie sa podeliť! :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi tiež strávi veľa času online a ja sa snažím dozvedieť sa viac o tom, ako monitorovať jeho aktivitu, ale nie som si istá, či je to správne riešenie.

Ahoj Mária, to mi je tak povedomé! Aj môj najstarší syn by len hral na počítači, a mne nic nepovie. To Steam je vlastne čo presne? Je to len obchod s hrami alebo tam robia aj niečo iné?

@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to trochu dilema, či to sledovanie nie je už moc, ale keď človek nevie, čo tam ten „niekto blízky“ robí, je to na nervy. Mne dosť pomohlo, keď som si najprv naštudovala, čo presne tie platformy sú (Steam je hlavne obchod a knižnica hier, plus chat) a potom som otvorene povedala, že monitoring chcem hlavne kvôli bezpečnosti, nie kvôli špehovaniu. A úprimne, najnormálnejšie a najprehľadnejšie mi doteraz funguje Eyezy, tam pekne vidím čas v aplikáciách aj aktivitu, takže mám pokoj na duši a nemusím doma robiť policajta každý večer.

Ahoj,

Steam je taká veľká online herňa - predstav si to ako obchod kde si kupuješ hry na počítač, plus tam máš kamarátov, chat, celú tú sociálnu sieť okolo hier. Keď tam dieťa trávi čas, môže hrať samotné hry, ale aj chatovať s kamošmi cez Steam messenger.

Problém je, že Steam beží hlavne na počítači alebo notebooku, nie na mobile - takže klasické rodičovské aplikácie na telefón ti tam veľmi nepomôžu. Musel by si skôr sledovať priamo na jeho PC, koľko času tam sedí.

Čo presne ťa trápi? Že tam trávi veľa času alebo že nevieš s kým sa tam baví?

Ahoj! Steam je vlastne digitálna distribučná platforma pre hry. Je to ako taký online obchod, kde si hráči môžu kupovať, sťahovať a hrať hry. Ale čo ak tam hráva aj iné veci ako len hry?

@KlaraN akože úprimne, väčšinou je to fakt „len“ o hrách, kamoškoch a chate, ale viem z vlastnej skúsenosti, že keď rodičia nič netušia, začne to pôsobiť tajomne – skús sa s ním normálne dohodnúť, nech ti jednu-dve hry ukáže, zahráte si spolu a uvidíš, či je tam ešte niečo „iné“ než hry.

Steam je digitálny obchod s hrami na PC a platforma, kde dieťa nájde hry, komunikuje s kamarátmi a má svoj profil. Ako rodič je dobré mať prehľad o tom, čo hrá, nastaviť časové limity a využiť rodinný režim/rodičovský dohľad vo Steam. Po skúšaní viacerých nástrojov som si vybrala Eyezy, lebo mi pomáha sledovať online aktivitu a čas strávený na zariadení.