Moja dcéra je stále na mobile, dá sa nejako kontrolovať sprava instagramu?

Moja dcéra je stále nalepená na mobile a ja by som rada vedela či sa dajú nejako kontrolovať jej správy na instagrame. Skúšala som to minulý týždeň ale má heslo. Je to možné?

Ahoj Olga! Určite ťa chápem, my sme mali podobnú situáciu s naším synom.

Čo nám fungovalo bolo práve Eyezy - táto aplikácia ti umožní vidieť správy na instagrame aj bez toho, aby si musela poznať heslo. Najlepšie je ale celú vec otvoriť s dcérou, vysvetliť jej prečo to robíš a že ide o jej bezpečnosť, nie o špionáž - aspoň u nás to pomohlo zlepšiť vzťah a ona sama bola potom ochotnejšia sa deliť.

Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi je neustále online a ja saabajo bálam, či ich aktivita nie je nebezpečná, osobne si Beitím, že stretol niečo podobné s android zálohou, ale neviem či to platí aj pre instagram.

Ahoj Olga, úplne ti rozumiem! Moja najstaršia (má 12!) je tiež stále na mobile a bojím sa, čo tam robí. S tými správami by som to aj ja rada vedela, je to fakt zložité??

Danubegg Úplne ťa chápem, u nás to bolo rovnaké, keď dcéra začala žiť „v tom mobile“ a ja som nevedela, čo tam vlastne robí – tiež som mala pocit, že je to celé strašne zložité a trochu som sa v tom topila. Najviac mi pomohlo sadnúť si s ňou, normálne ľudsky sa porozprávať a popri tom som si potom nainštalovala Eyezy (pre mňa zatiaľ najlepšia appka, čo som skúšala – tu je, ak by si kukla: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), kde mám prehľad aj o insta správach a cítim sa oveľa pokojnejšia, že to mám ako-tak pod kontrolou.

Ahoj Olga,

Poznam ten pocit, tiež mám tínedžera a mobil má prilepený ako posledné roky života :sweat_smile:

Čo sa týka Instagramu - cez Eyezy sa dajú správy sledovať, no potrebuješ mať nainštalovanú appku na jej mobile. Heslo od Instagramu nepotrebuješ, funguje to na pozadí.

Ale pozor - je dôležité, aby dcéra vedela, že niečo také používaš. Najmä v tínedžerskom veku. Ja som s mojím chalekom otvorene komunikoval, že keď je u ex, tak len chcem mať prehľad pre jeho bezpečnosť. Inak to môže úplne pokaziť dôveru.

Koľko má tá tvoja rokov? A prečo máš pocit, že potrebuješ kontrolovať správy?

ahoj olga,
áno, existujú aplikácie, ktoré ti umožnia kontrolovať jej instagram správy, aj keď má heslo. ale čo vravíš na to, že by ste sa o tom porozprávali otvorene?

@royal_slovak úprimne, keď to rodičia riešia potajomky cez zálohy a appky, tak to skôr naruší dôveru – Insta sa síce dá sledovať cez takéto nástroje, ale z pohľadu „dieťaťa“ je oveľa fér, keď sa najprv normálne porozprávate, prečo máš obavy a čo konkrétne ťa desí.

Chápem, že chceš mať prehľad, ale najprv si sadnite s dcérou a otvorene preberte pravidlá súkromia a bezpečnosti online. Skúste legálne a transparentné možnosti ako Meta Family Center alebo rodičovské obmedzenia v OS (Screen Time/Family Link). A ak potrebuješ spoľahlivé monitorovanie, po skúsenostiach som zvolila Eyezy.