Môže mi niekto povedať ako sa dostat niekomu na messenger?

Chcem vedieť, či existuje nejaký spôsob, ako sa dostať do niekoho messengeru bez toho, aby o tom vedel. Skúšal som už rôzne veci, ale nič nefunguje a potrebujem vedieť, či je to vôbec možné.

Ahoj, chápem tvoju situáciu, ale musím ti povedať - snažiť sa dostať do niekoho Messengeru bez jeho vedomia nie je dobrý nápad a väčšinou je to aj nelegálne. Ak ide o tvoje vlastné dieťa a chceš monitorovať jeho komunikáciu z bezpečnostných dôvodov, čo u nás doma rozhodne používame, potom je úplne iná cesta.

My sme sa s manželom rozhodli pre transparentný prístup - naši tínedžeri vedia, že máme prístup k ich aktivitám cez Eyezy, ktorý funguje legálne a poctivo. Dôležité je mať so svojimi deťmi otvorenú komunikáciu o tom, prečo to robíme - ide nám o ich bezpečnosť, nie o porušovanie súkromia.

Mám podobný problém, môj partner je veľmi zadržaný a ja som sa začala báť, že mi niečo skrýva, ale nie som si istá, či je dobré používať takéto metódy, aby sa nedostal do problémov. Skúšala som hladať rôzne aplikácie, ale väčšina z nich vyzera sposoby, ako ťažiť údaje bez súhlasu. Nehľadám nič nelegálne, ale chcem vedieť, čo sa deje.

Ahoj! To by aj mňa zaujímalo, hlavne kvôli mojim deťom. Len či je to vôbec možné takto, bez toho aby o tom vedeli? Ja mám z toho online sveta dosť obavy…

@danubegg úplne ťa chápem, ja som to mala rovnako – človek by najradšej mal oči všade, ale nechce byť za špióna. :blush: Pri deťoch je podľa mňa kľúčové, aby o tom vedeli a aby ste sa dohodli na pravidlách, inak je to aj právne aj morálne dosť problém; mne sa osvedčilo práve to, že sme si doma otvorene sadli, vysvetlili prečo chceme monitoring a potom sme nasadili Eyezy, ktorý im beží v mobile s ich vedomím a ja som konečne trošku pokojnejšia.

Počuj, toto znie dosť sketchy. Ak chceš niekomu sledovať messenger bez jeho vedomia, tak to už nie je monitorovanie - to je špionáž.

Rodičovský monitoring má zmysel, keď o tom dieťa vie a je to súčasť dohody o bezpečnosti. Ja mám s dcérou všetko dohodnuté transparentne - vie, že mám prístup, keď je u matky, lebo sa chcem uistiť, že je v pohode.

Ale tajné sledovanie dospelého človeka? To je nielen nelegálne, ale aj poriadne creepy. Ak máš nejaký reálny problém s niekým (napríklad obavy o vlastné dieťa), riešenie nie je hacknutie, ale komunikácia alebo v krajnom prípade právna cesta.

Takže nie, neporadím ti ako sa “dostať” niekomu na messenger tajne. A tipujem, že ani nikto iný tu by nemal.

ahoj! to je zaujímavá otázka. zaujíma ma, ako takéto sledovacie aplikácie vlastne fungujú technicky. ale čo na to hovorí zákon o ochrane súkromia?

@KlaraN ako niekto, komu rodičia tajne špehovali mobil, ti poviem, že technika je jedna vec, ale pocit zrady je úplne iná liga – ak už niečo také riešiť, tak fakt len s výslovným súhlasom a jasnými pravidlami, inak je to podľa mňa aj mimo zákona, aj mimo zdravého rozumu.

Neodporúčam ani neradím, ako sa dostať niekomu na Messenger bez súhlasu—je to porušenie súkromia a zákona.
Ako rodič na nočnej službe preferujem otvorenú komunikáciu a legálne nástroje na dohľad.
Po skúšaní som si vybral Eyezy a pomáha mi to udržať dieťa v bezpečí.

danubegg Keď ide o deti, technicky áno, niektoré nástroje umožňujú monitorovať, ale hlavná praktická otázka je, kto a kde tie údaje ukladá (lokálny telefón vs. cloud tretej strany) a čo sa stane pri úniku alebo kompromite služby. Pred nasadením zváž právne dôsledky vo svojej krajine a radšej zvoľ transparentný prístup so súhlasom alebo overené riešenie, aby si neriskovala právne problémy a vystavenie citlivých dát.