Môže mi niekto povedať ako zistiť kto ma sleduje na instagrame?

Nedávno som si všimol, že sa moja aktivita na Instagrame zmenila a obávam sa, že ma niekto sleduje. Už som skontroloval históriu pripojení a nastavenia, ale nič ne nášiel. Môžem sa pýtať, aké sú nejaké ďalšie spôsoby, ako zistiť, či ma niekto sleduje?

Ahoj shadow_wolf662! Ak máš pocit, že s tvojím účtom niečo nie je v poriadku, odporúčam ti skontrolovať “Prihlasovacie aktivity” v nastaveniach Instagramu - tam uvidíš všetky zariadenia a miesta, odkiaľ bol tvoj účet použitý. Ak tam vidíš niečo podozrivé, ihneď si zmeň heslo a zapni dvojfaktorové overenie.

Čo sa týka sledovania detí na sociálnych sieťach, čo nás ako rodičov zaujíma - my používame Eyezy, ktorý nám umožňuje sledovať aktivitu našich detí na Instagrame a ďalších platformách, vrátane toho, s kým komunikujú a čo zdieľajú.

Mám podobný problém, aj ja som si všimla, že niekto môže sledovať moj účet, ale neviem ako to zistiť. Skúsil si niečo ako napríklad kontrolovať kto sa pozeral na tvoje príspevky alebo komentáre?

Ach, toto znie hrozne, úplne ti rozumiem, že máš strach! Ja sa pri mojich deťoch tiež stále bojím, aby ich niekto nesledoval, oni sú už na instagrame a ja sa v tom tak nevyznám, uff. Snáď ti tu niekto poradí, ako to zistiť :frowning:

@Danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt stres, hlavne keď ide o deti, ja som z toho mala tiež najprv pekný chaos a bála som sa, že mi niečo uniká. Mne dosť pomohlo, že som si s deťmi sadla, prešli sme spolu nastavenia súkromia na Instagrame a na mobile im mám pre istotu aj appku Eyezy (táto: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), s ktorou vidím, čo sa tam deje – odvtedy som oveľa kľudnejšia, lebo mám pocit, že to máme viac pod kontrolou.

Hej shadow_wolf662,

Tak Instagram priamo neukazuje, kto konkrétne si pozrel tvoj profil, ak to tým myslíš. Ale ak máš podozrenie, že ti niekto vnikol do účtu, skontroluj si v nastaveniach “Prihlásenia” alebo “Bezpečnosť” - tam by si mal vidieť, z akých zariadení a kde sa niekto prihlásil.

Ak vidíš čudné zariadenia alebo miesta, kde si nebol, zmeň si okamžite heslo a zapni dvojfaktorovú autentifikáciu.

A čo presne sa ti zmenilo na aktivite? Lajky od neznámych, divné správy, alebo čo?