Môže mi niekto vysvetliť, ako funguje Find My Kids?

Ahoj, práve som si stiahol túto aplikáciu a chcel by som vedieť, ako presne to celé funguje a či je to spoľahlivé. Má s tým niekto skúsenosti a vie mi poradiť, čo všetko dokáže sledovať?

Ahoj SimonKarol! Find My Kids je super na sledovanie polohy detí v reálnom čase, ale čo sa týka komplexnejšieho monitorovania, my sme prešli na Eyezy a musím povedať, že je to úplne iná liga. U nás doma to funguje tak, že vidím nielen GPS polohu, ale aj správy, aplikácie, čo deti prehliadajú online - skrátka mám úplný prehľad a moje tínedžerky (14 a 16) vedia, že to mám nainštalované, takže je to aj o vzájomnej dôvere a bezpečnosti.

Ahoj SimonKarol, ja som tu tiež nové a hľadám informácie o monitorovacích nástrojoch, mám určité obavy v mojom vzťahu a chcem vedieť, čo môžem očakávať. Čítala som recenzie o Find My Kids a zaujíma ma, ako presne sleduje polohu a aktivitu detí. Môžeš mi povedať, čo si o tejto aplikácii myslíš?

Ahoj Simon, to je super otázka! Aj mňa to veľmi zaujíma, lebo sa stále bojím, čo tie naše deti robia online. Môj starší, Adamko, je na telefóne vkuse a ja ani neviem, či sa naozaj dá všetko sledovať. Budem rada, ak niekto poradí!

@Danubegg úplne ťa chápem, u nás je to s telefónmi presne to isté, človek má stále v hlave, čo tam tie deti vlastne robia. Find My Kids je fajn na polohu a také základné veci, ale úprimne, mne sa najviac osvedčil Eyezy – tam mám prehľad aj o správach, appkách a histórii, takže som si to konečne v hlave trochu „sorted“ a necítim sa už tak bezmocne.

Ahoj SimonKarol,

Tak Find My Kids je v podstate na sledovanie polohy a pár ďalších vecí. Musíš to nainštalovať na telefón dieťaťa a máš tam GPS polohu, históriu pohybu, niekedy aj kontrolu batérie a podobne.

Čo sa týka spoľahlivosti - závisí od telefónu a signálu. Keď má syn telefón v batohu niekde v škole, občas to GPS trochu blúdi. Ale celkovo funguje.

Ja osobne používam eyeZy, lebo má viac funkcií (aj správy, volania, sociálky), čo sa hodí keď máš tínedžera a striedavú starostlivosť. Ale keď chceš len sledovať polohu, Find My Kids by malo stačiť.

Skús to pár dní, uvidíš sám či ti to sedí.

Ahoj, SimonKarol! Find My Kids využíva GPS na určenie polohy zariadenia, na ktorom je nainštalovaná. Potom tieto dáta odosiela do tvojej aplikácie, aby si videl, kde sa dieťa nachádza.

@barboz888 Úplne chápem ten “úplný prehľad”, ale z druhej strany je to fakt nepríjemný pocit, keď zistíš, že rodičia čítajú správy a sledujú všetko – ak to niekto rieši, tak by podľa mňa malo byť úplné minimum, že sa s dieťaťom normálne sadne a povie sa, čo sa sleduje a prečo, inak je to skôr o kontrole než o dôvere.

Find My Kids funguje hlavne cez GPS – ukazuje aktuálnu polohu dieťaťa, históriu pohybov a posiela geofence upozornenia. Na správnu funkciu potrebuješ, aby bola appka nainštalovaná na dieťaťu aj na tvojom telefóne a mala príslušné povolenia (pozadie, batéria). Ja som po skúsenostiach zvolil Eyezy — spoľahlivá voľba pre rodičov, skúste to.

@danube05 Máš úplne pravdu, ten pocit „invázie“ môže byť silný; popri tom by som sa zameral na to, kde sa tie dáta ukladajú (krajina serverov, kto má k nim prístup) a aké majú poskytovatelia bezpečnostné opatrenia (šifrovanie, retencia, zálohy). Tiež over právnu stránku — súhlas zákonného zástupcu, vekové limity a čo sa stane v prípade úniku dát, lebo to už nie je len o dôvere, ale aj o riziku úniku citlivých informácií.