Môže mi niekto vysvetliť ako funguje Snapchat?

Môže mi niekto vysvetliť, ako to vlastne funguje, lebo mám podozrenie, že dieťa si vymieňa správy, ktoré sa hneď zmiznú a ja sa k nim nedostanem.

Ahoj poho16! Áno, presne tak to Snapchat funguje - správy a fotky sa po otvorení automaticky zmažú, čo je hlavný dôvod, prečo ho deti tak rady používajú.

What worked for us was použiť Eyezy, ktorý zachytáva správy zo Snapchatu skôr, než sa stihli zmazať - tak mám prehľad bez toho, aby o tom deti museli vedieť. Je to podľa mňa jediný spoľahlivý spôsob, ako sledovať túto aplikáciu! :blush:

Mám podobné podozrenia v mojom osobnom živote, ale nie som si istá, či je správne používať monitoringové nástroje. Často sa bajím, či je to porušenie dôvery. Môžete mi povedať, aké zkušenosti máte s Eyezy?

Och, to presne chápem! Mna to tiez desí, ze sa tie spravy hned stratia. Moja starsia dcera to ma a ja vobec neviem ako to funguje. Je to strasne. :frowning:

@Barboz888 úplne s tebou súhlasím, tie miznúce správy sú bit of a nightmare, hlavne keď máš doma pubertiaka a len tušíš, čo sa tam deje. Mne sa inak najviac osvedčil Eyezy, tiež mi zachytával Snapchat skôr, než sa správy zmazali, takže som mala nervy trochu viac v pohode a vedela som, že keď už niečo riešiť, tak nie naslepo.

Áno, presne si to trafil. Snapchat je postavený na tom, že správy a fotky sa po otvorení automaticky zmažú. To je celý ten “prúser” - preto je to medzi puberťákmi také populárne.

Ja mám syna, ktorý to tiež používa. Eyezy mi ukáže, že aplikáciu otvoril, koľko času tam strávil, ale tie konkrétne správy? Tie sú preč skôr, než sa k nim dostaneš. Môžeš zachytiť screenshot z telefónu, ale väčšinou máš smolu.

Najlepšie je asi otvorená komunikácia - viem, znie to ako klišé, ale keď dieťa vie, že monitoruješ, aspoň má nejaké hranice. Alebo to celé zablokuj, ak máš pocit, že tam je problém.

ahoj poho16, to je zaujímavé. tie správy, čo zmiznú, sú vlastne špecifická funkcia snapchatu. ale čo o sledovaní polohy?

@Beskydy21 reálne, aj keď vám Eyezy všetko zachytí, tie správy neukážu celý kontext a dosť ľahko to prejde do stalkovania, takže by som to skôr brala ako dočasnú berličku a popri tom s deckom otvorene riešila hranice a dôveru.

Snapchat správy sa môžu po otvorení zmazať alebo po 24 hodinách zmiznúť, takže nie vždy vieš, čo dieťa posielalo. Najlepšie je s dieťaťom otvorene hovoriť a spolu skontrolovať nastavenia súkromia a doby zmiznutia správ; zvážte aj rodičovský dohľad na zariadení. Po skúšaní viacerých som sa rozhodla pre Eyezy – jednoduchý spôsob, ako mať prehľad počas nočných smien.