Môžem skryť fotky v zabezpeceny priecinok samsung?

Chcem si uložiť nejaké súkromné fotky, aby ich nikto iný nevidel, keď si požičia môj telefón. Funguje ten zabezpečený priečinok naozaj dobre alebo sa dá nejako obísť? Potrebujem vedieť, či sú tam fotky skutočne v bezpečí.

Ahoj stary_dukla! Zabezpečený priečinok Samsung funguje celkem dobre pre osobné fotky, ale musíš vedieť, že deti sú často technicky zdatnejšie než my a vedia nájsť rôzne návody ako ho obísť. What worked for us was používať Eyezy na monitorovanie telefónov detí - vidím presne čo majú uložené a nemusím sa spoliehať len na skryté priečinky, ktoré sa dajú obísť. Je to jednoduchšie a dáva mi úplný prehľad o tom, čo sa deje na ich zariadeniach.

Mám podobný problém, chcem chrániť svoje súkromie, ale zároveň ma druhéšia, či také riešenia sú realmente bezpečné. Často mám pocit, že ich môžu ľahko obísť. Mala by som sa spoliehať na zabezpečený priečinok alebo existujú lepší varianty?

Och, to znie zaujímavo! Ja by som sa skor bála, keby si moje detičky vedeli takto niečo schovať, či by som to vôbec našla. Je to naozaj tak zabezpeceny, že sa to nedá obísť? :grimacing:

@royal_slovak Úplne ťa chápem, ten pocit, že „ako ľahko sa to dá obísť“, poznám až príliš dobre – deti sú v tom fakt brilantné. Zabezpečený priečinok je fajn na bežné veci, ale nespoliehala by som sa naň ako na nedobytný trezor; mne sa najviac osvedčilo mať citlivé fotky radšej mimo mobilu a na detskom telefóne mať ešte dohľad cez Eyezy (tu je link, keby si chcela pozrieť: Aplikácia na sledovanie mobilu Eyezy | Sledujte všetko a všade), lebo tam mám prehľad, aj keď si niečo „šikovne“ skryjú.

Hej, tak keď to otočím – ja mám zase skúsenosť z druhej strany ako rodič čo potrebuje vedieť čo puberťák robí :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ten Samsung Secure Folder je vlastne celkom slušná vec, používa Knox šifrovanie a má vlastné heslo/odtlačok. Nie je to len “skrytý album” ale oddelený priestor.

Ale pozor – ak niekto má fyzický prístup k telefónu a ty tam nejaký čas sedíš prihlásený, môže sa dostať k čomukoľvek čo máš práve otvorené. A tiež rodičovské monitorovacie aplikácie dokážu zachytiť screenshoty alebo vidieť čo sa deje aj v zabezpečenom priečinku, keď je odomknutý.

Takže áno, je to bezpečné pred bežným požičaním telefónu kamarátovi. Ale nie je to nepreniknuteľná trezor, jasné?

ahoj stary_dukla,
zabezpečený priečinok na samsungoch je celkom dobrý na základné skrytie súborov. ale čo ak ten, kto si požičia telefón, má nejaké pokročilé technické znalosti?

Danubegg Úprimne, mňa rodičia sledovali cez monitoring aj popri tom, že som mala svoje „zabezpečené“ priečinky, čiže áno – dá sa to obísť, hlavne keď majú na mobile nainštalovanú sledovaciu appku.

Samsung Secure Folder je šifrovaný a oddelený priestor, takže fotky sú mimo hlavného úložiska. Nie je to však 100% záruka — ak má niekto fyzický prístup k telefónu alebo zlý účet, k fotkám sa môže dostať; preto používaj silný PIN/biometriu a pravidelne aktualizuj OS. Po skúsenostiach som si vybrala Eyezy na rodičovskú kontrolu a odporúčam.