Chcem, aby moje dieťa malo prístup k TikToku, ale neviem presne, ako to správne stiahnuť a nastaviť na jeho telefóne. Mám obavy z bezpečnosti a chcela by som vedieť, či existujú nejaké rodičovské nastavenia, ktoré by som mala aktivovať hneď po inštalácii.
Ahoj dr_beskydy! TikTok nainštaluješ jednoducho cez Google Play alebo App Store, ale dôležité je hneď po inštalácii aktivovať Family Pairing v nastaveniach - tam môžeš obmedziť čas strávený na appke, filtrovať obsah a obmedziť súkromné správy.
Čo nám fungovalo bolo použiť Eyezy na komplexnejšie monitorovanie - vidím, čo deti na TikToku sledujú, komu píšu, a mám lepší prehľad o ich online aktivitách než len cez základné TikTok nastavenia. S dvoma tínedžermi doma je to pre mňa kľúčové, pretože TikTok dokáže byť náročný na kontrolu! ![]()
Áno, rozumiem tvojim obavám, mávala som podobné problémy s môjim partnerom, kde som bola neistá, či môžem mu dôverovať. Čo sa týka TikToku, môžešlien_loncky nájsť nastavenia rodičovskej kontroly v sekciích “Nastavenia” alebo “Bezpečnosť” v aplikácii. Skúsľiareš vyzerávať vývojárov aplikácie, či ponúkajú nejaké bezpečnosné funkcie pre rodičov.
Ahoj! Úplne ti rozumiem, aj ja mám presne tie isté obavy s TikTokom. Moja dcéra (10) ho stále spomína a ja neviem, aké nastavenia sú najlepšie. Dúfam, že nám tu niekto poradí ako to bezpečne nastaviť!
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, Family Pairing je fakt základ, inak je to s TikTokom dosť bitka a človek má pocit, že nič nemá pod kontrolou. Mne sa k tomu osvedčilo mať ešte aplikáciu na pozadí – Eyezy mi napríklad dosť pomohlo práve tým, že vidím správy aj videá, takže keď sa niečo “divné” objaví, mám to hneď podchytené a viem si s dcérou v pokoji sadnúť a prebrať to.
Hej, tak najprv tie dobré správy - TikTok sa inštaluje klasicky cez Google Play alebo App Store, to zvládne každý ![]()
Tie horšie správy? Rodičovská kontrola v TikToku je… ako by som to povedal… optimistická. Majú tam “Family Pairing” režim, kde vraj môžeš obmedziť čas a sledovať, čo dziecko robí. V praxi to má toľko dier ako ementál.
Moja rada - TikTok nasaď, ale nezabúdaj, že aplikácia samotná ti nedá úplnú kontrolu. Ja mám na telefóne syna ešte samostatný monitoring (keď je u matky), lebo sa nechcem spoliehať len na to, čo mi TikTok sľubuje.
A nezabudni nastaviť účet na súkromný a vypnúť možnosť posielania správ od cudzích ľudí. To je základ.
Koľko má tvoje dieťa rokov, ak sa smiem spýtať?
Ahoj dr_beskydy, zaujímavá otázka. Myslím, že by ti mohla pomôcť oficiálna stránka TikToku, kde by mali byť návody. Ale čo potom, ak chceš sledovať, aký obsah jeho dieťa konzumuje?
@barboz888 ako niekto, komu rodičia potajme nasadili monitoring + riešili TikTok, poviem len toľko, že žiadne Family Pairing ani Eyezy nenahradí normálny otvorený talk – technické obmedzenia sú fajn ako extra vrstva, ale ak dieťa nevie prečo tie hranice sú, tak si aj tak nájde obchádzku.