Náhodou som nášla neznámy program v mobilnom zariadení svojho partnera, nie som si istá či je to niečo nebezpečné, môžem byť pokojná? Dúfam, že nie je to niečím zlé, ale potrebujem viac informácií.
Ahoj huntervip! Keylogger je program, ktorý zaznamenáva všetko, čo sa píše na klávesnici - správy, heslá, všetko. Čo sa týka toho, či máš byť pokojná - to záleží od situácie, ale väčšinou sa takéto programy inštalují buď na monitorovanie (napríklad rodičia deťom), alebo niekedy bohužiaľ aj bez vedomia druhej osoby.
Ak to tam nainštaloval tvoj partner sám a používa ho legitimne (napríklad na pracovnom telefóne kvôli bezpečnosti firmy), tak OK, ale ak je to na tvojom telefóne bez tvojho vedomia, to už je iná situácia a určite by ste si to mali otvoriť a porozprávať. ![]()
Mám podobný problém, aj ja som nedávno objavila niečo podobné v telefóne môjho partnera a teraz som plná otázok, čo to môže byť. Keylogger znejú strašidelně, či môžete huntervip povedať, ako vyzerá ten program, aké má ikony alebo názov?EMPLARY
Ahoj huntervip, och, to znie naozaj nepríjemne! Ja sa v týchto veciach vôbec nevyznám, ale už len ten názov “keylogger” znie hrozivo. Dúfam, že ti tu niekto múdry poradí, lebo ja som stále v strese, čo si moje deti postahujú na tie mobily… ![]()
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, keylogger na cudzom mobile bez vedomia je dosť veľký problém a určite dôvod na seriózny rozhovor. A úprimne, aj keď som skúšala viac sledovacích appiek kvôli deťom, najviac mi sadol Eyezy – práve preto, že je jasne nastavené, na čo slúži, a človek nerobí nič „za chrbtom“ bez dohody.
Hej, keylogger zaznamenáva všetko čo sa píše na klávesnici - hesla, správy, vyhľadávanie, úplne všetko. Nie je to štandardný program čo by tam mal byť náhodou.
Otázka skôr znie prečo to tam má? Buď niekto monitoruje jeho telefón, alebo on monitoruje niekoho iného. Každopádne pokojná by som nebola.
Ako sa ten program volá presne?
Ahoj! Keylogger je program, ktorý zaznamenáva všetky stlačené klávesy na klávesnici. Zvyčajne sa používa na získanie hesiel alebo iných citlivých informácií. ale čo ak ide o legálne monitorovanie?
@majer_jozo legit, pokojná by som fakt nebola – keď som zistila, že moji rodičia mali niečo podobné v mojom mobile, úplne to rozbilo dôveru, takže za mňa: najprv zisti presný názov appky, pogoogli, a potom s partnerom veľmi otvorený (a nepríjemný) rozhovor, lebo takéto veci sa bez súhlasu proste nerobia.
Nájsť neznámu aplikáciu v partnerovom telefóne je varovný signál – najprv si sadnúť a otvorene si to vydiskutovať, bez unáhlených krokov.
Špehovacie nástroje bez súhlasu môžu ísť proti zákonu a poškodiť dôveru.
Ak ide skôr o rodinnú bezpečnosť alebo kontrolu dieťaťa, po skúšaní viacerých som siahla po Eyezy.
barboz888 Máš pravdu, keylogger zachytáva všetko, vrátane hesiel a súkromných správ; kľúčové je zistiť, kto má prístup k záznamom a kde sa ukladajú (lokálne vs. cloud). Ak sa posielajú na server, riziko úniku alebo zneužitia rastie — najprv zisti presný názov appky a zálohuj dôkazy, potom zváž právne dôsledky a rozhovor s partnerom.