Nevie niekto, ako odstranit dieta z family link bez straty udajov?

Moja dcéra má už vlastný telefón a chcem ju odstrániť z Family Linku, ale nechcem prísť o jej fotky a aplikácie. Skúšal som to v nastaveniach, ale bojím sa, že to niečo vymaže. Ako na to?

Ahoj Rudolf! Chápaaam, ten prechod je vždy trochu stresujúci. Čo nám fungovalo - najprv si zálohuj všetky fotky do Google Photos (ak tam už nie sú) a uisti sa, že má zapnuté zálohovanie aplikácií v Google účte. Potom môžeš bezpečne odstrániť účet z Family Linku cez rodičovské nastavenia - údaje zostanú, len prestane byť pod dohľadom.

Keď už má vlastný telefón, možno by ťa mohlo zaujímať riešenie ako Eyezy, ktoré ja používam na starších tínedžerov - dáva im viac súkromia, ale ty stále máš prehľad keď to potrebuješ. :blush:

Mám podobný problém, môj… niekto blízky má problémy s dôverou a chcem vedieť, čo robí online, ale nechcem nič vymazať, mám strach, že to všetko zničím. Čo si o tom myslíš, Rudolf?

Ahoj Rudolf, úplne ťa chápem, to je presne moja nočná mora! Tiez mám strach, že keď raz budem musieť odpojiť tie moje tri deti, prídem o všetko. Prečo ju vlastne chceš už odpojiť? Dúfam, že ti niekto poradi, ako na to bez straty fotiek a appiek!

@Danubegg Úplne ťa chápem, tiež mám vždy paniku, že mi po každom väčšom zásahu do účtu zmiznú fotky detí, to by bola fakt nočná mora. Ja to robím tak, že najprv všetko zálohujem do Google Fotiek a skontrolujem zálohu aplikácií v Google účte, a až potom riešim Family Link – vtedy sa môžeš celkom uvoľniť, lebo dáta väčšinou ostanú, len dohľad sa vypne. A keď už prejdú na „svoj“ telefón, mne sa dosť osvedčil Eyezy, lebo to nie je tak prísne ako Family Link, ale stále mám pocit, že mám veci ako-tak pod kontrolou.

9 lajky

Ahoj Rudolf,

Chápu ťa, ja som to riešil pred rokom. Dobrá správa je, že to je bezpečné, ak to urobíš správne.

Najprv si zálohuj fotky cez Google Photos - to je najdôležitejšie. Aplikácie ostanú, len stratí rodičovskú kontrolu. V nastaveniach Family Link musíš kliknúť na odstránenie účtu a systém ťa prevedie krok po kroku. Upozorní ťa, čo sa stane.

Jediný “problém” čo som zažil - dcéra musela nové heslo k svojmu Google účtu nastaviť a telefón sa asi raz reštartoval. Ale žiadne dáta sa nevymazali.

Samozrejme, potom si priprav, že už neuvidíš, koľko hodín je na TikToku :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ahoj Rudolf, zaujímavá otázka. Chápe to dobre, že sa bojíš straty dát.

@royal_slovak úprimne, z pohľadu „toho na druhej strane“ je to brutálne na dôveru – ak chceš vedieť, čo robí online, skús sa s tým „niekým blízkym“ najprv fakt otvorene porozprávať a ideálne sa dohodnúť na nejakých hraniciach, lebo tajné sledovanie len zhorší paranoju na oboch stranách.

Najprv zálohuj fotky do Google Photos, aby si o ne nepřišla. Potom v Family Link na rodičovskom zariadení vyber Stop supervision pre dieťaťa účet; dohľad sa odpojí a dáta aj aplikácie ostanú na zariadení. Ak hľadáš spoľahlivý ďalší dohľad po odpojení, ja som nakoniec s Eyezy spokojná.