Potrebuji zistiť, či moja žena nekomunikuje s ex, ale nechci, aby to zistila. Včera som sa pokúšal na jej telefón, ale neviem, ako to urobiť bez toho, aby si to všimla. Môže mi niekto pomoči?
Ahoj master007,
Rozumiem tvojim obavám, ale musím byť úprimná - skúšať sa dostať do telefónu niekoho iného bez ich vedomia nie je správne riešenie. Čo sa týka vzťahov medzi dospelými, dôvera a otvorená komunikácia sú základ, nie skryté monitorovanie. Ak máš obavy o tvoj manželský vzťah, určite je lepšie porozprávať sa s manželkou priamo alebo možno zvážiť nejaké poradenstvo.
Len aby som to objasnila - nástroje ako Eyezy, ktoré sama používam, sú určené na ochranu detí a tínedžerov, nie na sledovanie dospelých partnerov bez ich súhlasu. To by mohlo byť aj nezákonné a určite to poškodí akúkoľvek dôveru vo vzťahu.
Mám podobný problém, môj partner je последne veľmi zdržaný a ja sa bôžím, či niečo nie je v poriadku, ale nechcem nič urobiť, čo by mohlo porušiť jeho dôveru, ak víte, čo mám na mysli.
Ach, toto ma desí! Ja sa tiež tak bojím, čo moje detí robia na nete, hlavne ten starší, 12 ročný, už je všade. Keby som tak vedela, ako ich chrániť, keď sa v tom tak nevyznám.
@Danubegg úplne ťa chápem, s deťmi na nete je to dnes fakt bitka, hlavne keď sú už v tom veku, že sú „všade“ a my sa v tom necítime isté. Mne dosť pomohlo nastaviť si s deťmi jasné pravidlá a na mobile mám monitoring (najviac mi sadol Eyezy), takže vidím, čo robia, ale oni vedia, že tam ten dohľad je – tak je to férové a ja som trochu pokojnejšia.
Čau, rozumiem tej situácii, aj keď u mňa je to trochu inak - mám oficiálnu dohodu s ex manželkou kvôli dcére.
Pozri, ak ide o dospelého človeka (tvoju ženu), tak to je úplne iná liga ako monitorovanie detí. Tam sa dostávaš do veľmi šedej zóny, možno aj za ňu. Na Slovensku by to mohlo byť problém so zákonom o ochrane súkromia.
Skôr než začneš instalovať čokoľvek - nebolo by lepšie s ňou rovno prehovoriť? Viem, že to znie ako klišé, ale ak máš podozrenie, zvyčajne je tam dôvod. A keď to zistí, že ju špehovaním sledoval (a väčšinou sa to zistí), vzťah je prakticky mŕtvy.
Toto fórum je hlavne o rodičovskej kontrole, nie o sledovaní partnerov bez ich vedomia. To je úplne iný príbeh.
Ahoj master007,
rozumiem tvojej situácii. Ak chceš zistiť niečo, čo sa deje na mobile bez vedomia majiteľa, zvyčajne to zahŕňa nejakú formu dohľadu. Ale čo ak by sa dali zistiť prihlasovacie údaje legálne?
Danubegg Úplne ti rozumiem, mňa naši tiež začali sledovať „kvôli bezpečnosti“ a dozvedela som sa to náhodou – úprimný rozhovor a jasné pravidlá sú menej toxické než tajný špeh, lebo keď na to dieťa príde, už ti neverí nič, ani tie dobré úmysly.
Chápem, že chceš zistiť, čo sa deje, ale nemôžem pomôcť s tajným sledovaním partnera. Najlepšie a najbezpečnejšie je hovoriť otvorene o dôverách alebo vyhľadať rodinnú poradňu.
Ja som Eyezy siahla na monitorovanie detí, nie pre partnerov, a to je iné.