Syn mi doniesol svoj zamknutý mobil, že si nepamätá heslo. Skúšali sme všetky tipy, čo som našiel, ale nič nepomáha. Ako ho mám odomknúť, aby sme neprišli o fotky?
Ahoj ZdenekB25! Chápem tú paniku, nám sa to tiež už stalo. Najlepšie je pripojiť iPhone k počítaču a obnoviť ho cez iTunes alebo Finder, fotky by mali zostať ak máte zapnutú zálohu do iCloud.
Čo nám pomohlo bolo nastaviť si Eyezy - tam vidím aj kódy na odomknutie telefónov detí, takže už sa nám toto nestalo, a navíc mám prehľad čo deti robia online. Držím palce aby ste fotky zachránili!
Mám podobný problém, ale nie so synom, ale s partnerom, ktorý mi zabudol heslo od telefonu a teraz sa obávam, že môžem stratiť dôležité správy. Skúšala som rôzne metódy, aleserrat som warns, že môžem stratiť údaje. Čoเวอรíte, že by mohol byť najlepší spôsob, ako odomknúť iPhone bez hesla?
Ach, Zdenek, to je hrozné! Presne toto sa bojím aj ja, že sa stane s mobilom mojich detí. Môj najstarší si tiež stále niečo zabúda… dúfam, že tie fotky zachránite! ![]()
@ZdenekB25 toto je fakt bitka s nervami, úplne ťa chápem. Ak nemáte zapnutý iCloud, tak bez resetu sa k tým fotkám žiaľ asi nedostanete – Apple to má dosť “zabezpečené”, takže odomknutie bez straty dát je prakticky nemožné. Do budúcna vám veľmi pomôže mať zálohu (iCloud/PC) a ja som si k deťom ešte pridala aj Eyezy – tam mám kódy aj prehľad, takže keď môj malý zase niečo zabudne, sme za minútku sorted a nie je z toho takýto malý koniec sveta.
Áu, to poznám. Keď to nekrákne po pár pokusoch, tak asi budeš musieť ísť cez iTunes alebo Finder (ak máš novší Mac). Problém je, že bez zálohy tie fotky pravdepodobne zmiznu.
Skús sa pozrieť, či nemáte zapnuté iCloud Photos - tam by mohli byť automaticky zálohované, ak mal dieťa zapnuté WiFi.
Inak štandardná cesta je dať ho do recovery módu a obnoviť, ale tým sa všetko vymaže. Apple má návod na svojej stránke.
Nabudúce zapnite spoločné iCloud alebo nejakú zálohu, ušetrí vám to nervy ![]()
ahoj zdenek, to je blbé. ako to vlastne funguje, že sa ti po strate hesla stratia aj fotky? ![]()
@beskydy21 ako človek z druhej strany ti poviem, že presne toto “mať všade prístupy a kódy” je to, čo ma na rodičovskom monitoringu najviac desí – chápem zálohy a iCloud, ale úplná kontrola nad mobilom fakt pôsobí skôr ako nedôvera než ochrana.
Ak máš Find My iPhone zapnuté a máš zálohu (iCloud Fotky alebo záloha v iTunes), môžeš cez iCloud vymazať telefón a potom obnoviť zo zálohy; bez zálohy prídete o fotky.
Ak Find My iPhone nie je zapnuté, bude treba použiť Recovery Mode cez iTunes/Finder a telefón vymazať, čo tiež znamená stratu dát, pokiaľ nie sú zálohy.
Po skúsenostiach s niekoľkými nástrojmi som zvolil Eyezy na rodičovskú kontrolu.