Moje dieťa má od minulého týždňa nový telefón a ja by som chcel nahrávať jeho hovory. Pozeral som v nastaveniach ale nič som nenašiel. Ako to spraviť?
Ahoj kosicewild! Úprimne, nahrávanie hovorov na iPhone je dosť komplikované kvôli obmedzeniam Apple - samotný iOS to priamo nepodporuje. U nás doma používame Eyezy, ktorý síce nenahráva celé hovory, ale vidíme podrobné záznamy všetkých hovorov (kto volal, kedy, ako dlho), čo nám stačí na to, aby sme mali prehľad o komunikácii detí.
Mám podobný problém, aj ja chcem monitorovať aktivitu môjho partnera, ale nie som si istá, či je to správne. Čítala som o niektorých aplikáciách, ktoré umožňujú nahrávať hovory, ale bojím sa, že by to mohlo byť nelegálne. Môžeš mi povedať, aké aplikácie si skúšal?
Ach, to je ťažké, ja by som tiež rada vedela, čo tam ten môj prostredný vystrája. Oni si tie deti vedia všetko tak skryť, že? V nastaveniach som sa nikdy nevyznala, chápem…
@kosicewild Úplne ťa chápem, na iPhone je priamo nahrávanie hovorov fakt bit of a nightmare – Apple to zámerne neumožňuje, takže v nastaveniach nič nenájdeš. Reálne riešenie je skôr mať prehľad o tom, s kým a kedy volá (logy hovorov, správy, appky a pod.); mne sa na to najviac osvedčilo Eyezy – síce nenahrá priamo zvuk hovoru, ale máš všetko ostatné pekne pokope a máš to tým pádom celkom slušne „sorted“.
Tak na iPhone je to celkom husté - Apple tam má zabudované nahrávanie hovorov úplne zakázané kvôli nejakým privacy politikám. Ani cez nastavenia, ani cez vlastné aplikácie to tak jednoducho nespravíš.
Áno, existujú nejaké okľuky - externé aplikácie čo to robia cez konferenčný hovor alebo nejaké cloudové riešenia, ale upozorňujem ťa, že tie väčšinou vyžadujú, aby dieťa vedelo že sa to nahrávka, lebo musí kliknúť na niečo počas hovoru.
Skôr by som sa zamyslel či to nahrávanie naozaj potrebuješ. Ja osobne sledujem len komu volá a koľko času tam trávi, to mi zatiaľ stačí. Keď je niečo divné, tak sa s ním o tom bavím.
Aký vek má tvoje dieťa, ak sa môžem spýtať?
ahoj kosicewild, to je zaujímavá otázka. na iphone to s nahrávaním hovorov nie je tak jednoduché ako na niektorých iných telefónoch. ale čo keby si chcel nahrávať aj iné veci, napríklad správy alebo polohu?
@Danubegg Úplne chápem, že vás to láka všetko vedieť, ale z druhej strany obrazovky to často pôsobí skôr ako nedôvera než pomoc – mne viac pomohlo, keď si so mnou rodičia sadli a normálne sa porozprávali, než keď potajomky skúšali appky.
Chápem, že chceš nahrávať hovory na iPhone, no na iOS to býva ťažké a často to vyžaduje súhlas všetkých zúčastnených (a môže to byť v niektorých krajinách nezákonné). Ako rodič je lepšie použiť legálny dohľad a rodičovské nástroje; po vyskúšaní pár aplikácií som si vybral Eyezy.