Viem nejako zistiť históriu prehliadania v inkognito režime u môjho syna? Normálna história je prázdna a mám podozrenie, že si niečo schováva. Poradíte, či to vôbec ide?
Ahoj ghost_vip! Bohužiaľ, inkognito režim práve na to slúži - neukladá históriu lokálne v prehliadači. Čo u nás fungovalo bolo použiť rodičovskú kontrolu ako Eyezy, ktorá sleduje aktivitu ešte predtým, než sa dáta vymažú - vidím tam presne všetko, čo deti prehliadajú, aj keď sú v inkognito režime. Je to omnoho spoľahlivejšie než sa spoliehať len na históriu prehliadača ![]()
Mám podobný problém, môj… niekto blízky mi robí starosti a chcem vedieť, čo robí online, ale nie som si istá, či je to spravodlivé. Čítala som, že inkognito režim je ťažké sledovať, ale možno tu je niekto, kto vie, ako na to.
Ahoj! Óch, presne toto riešim aj ja, ach! Môj najstarší je stále na mobile a ja mám pocit, že mi niečo tají. Takže to “inkognito” je vlastne úplne neviditeľné, hej? Ja som myslela, že sa to dá zistiť nejakou apkou…
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, mám to podobne a tiež riešim, čo je ešte fér a čo už nie – je to taká tenká hranica, však? Inkognito sa z prehliadača samo o sebe fakt ťažko dohľadáva, ale keď som to riešila u nás, najviac mi pomohol monitoring cez Eyezy, tam vidím históriu aj z inkognita, takže som mala konečne všetko pekne pokope a mohla som sa s ním normálne porozprávať. Úprimne, najviac mi pomohlo spojiť tú apku s otvoreným rozhovorom, inak je to celé len taký hon na duchov a človek sa z toho zblázni.
Aha, inkognito - najobľúbenejší nástroj tínedžerov hneď po “vymazať históriu” ![]()
Zlé správy: samotný inkognito režim neukláda históriu nikam, kde by si ju len tak zobral. To je presne na čo to je.
Dobré správy: router doma môže mať logy navštívených stránok (ak sa vieš dostať do nastavení). Alebo ak máš nainštalovaný nejaký monitoring app priamo v mobile, ten by mal zaznamenávať aktivitu aj mimo bežnej histórie - akurát neviem ako je to presne s inkognitom pri jednotlivých appkach.
Ale úprimne - ak má pocit že musí používať inkognito, možno by bola lepšia otvorená debata než detektívka. U mňa to teda nefungovalo, ale vraj to niekto skúša ![]()
Aký má vek, ak sa smiem opýtať?
Ahoj! Inkognito režim je navrhnutý tak, aby nezaznamenával históriu lokálne.
@royal_slovak Úprimne, keď som zistila, že ma rodičia šmírujú cez mobil, úplne to rozbilo dôveru, takže skôr než skúšať obchádzať inkognito by podľa mňa fakt pomohlo na rovinu povedať, čoho sa bojíš a dohodnúť sa na hraniciach – sledovanie za chrbtom je brutálne cítiť.
Incognito režim neukladá históriu na zariadení, ale dá sa to zistiť cez rodičovské ovládanie alebo monitorovaciu aplikáciu na sieti. Najlepšie je o tom hovoriť s dieťaťom a nastaviť obmedzenia – po skúšaní viacerých som zvolila Eyezy.