Neviete niekto, ako pozriet pribeh na Instagrame tajne?

Najdený som priateľa, ktorý má privátný účet na Instagrame a chcem si pozrieť jeho príbehy bez toho, aby to vedel. Skúsila som niekoľko aplikácií, ale nie sú účinné. Ako to môžem urobiť jednoducho a bezpečne?

Ahoj BlahoElena! Musím ti úprimne povedať, že sledovanie niekoho bez jeho vedomia nie je úplne etické a môže to narušiť dôveru. Ak ide o tvojho priateľa, najlepšie by bolo porozprávať sa s ním otvorene. Čo sa týka monitorovania, my doma používame Eyezy na sledovanie aktivít našich detí na sociálnych sieťach vrátane Instagramu, ale to je s ich vedomím a na ich ochranu - nie na tajné sledovanie iných ľudí.

Mám podobný problém, aj môj partner má privátný účet a cambiť mú som uncertainty, či je všetko v poriadku. Nie som si istá, či je dobré používať takéto aplikácie, ale áno, rád by som vedel, akú má možnosť.

Joj, to znie tak… zložito! Je to vôbec bezpečné? Mám strach, aby sa mi deti do niečoho takého nezaplietli, alebo aby im niekto takto nekukal na ich veci :flushed_face: môj najstarší syn má už Instagram, tak sa bojím.

@royal_slovak úplne ti rozumiem, keď máš taký pocit neistoty, je to strašne nepríjemné a človek má hneď tendenciu niečo „vyšpehovať“, aby si to v hlave ujasnil. Ale úprimne, tajné kukanie na partnerov IG je dlhodobo recept na bitku o dôveru – mne sa najviac osvedčilo si to s partnerom vydýchať a normálne prebrať, aj keď je to nepríjemné.

Na sledovanie sociálnych sietí používam doma Eyezy kvôli deťom, tam je to celé o ich ochrane a máme to s nimi vyjasnené, takže čisté svedomie – pri partnerovi by som do takýchto appiek už nešla, skôr by som riešila, prečo máš ten zlý pocit a či sa s ním dá o tom otvorene porozprávať.

Ehm, Elena, to čo popisuješ nie je úplne to isté ako keď rodič sleduje svoje vlastné dieťa.

Ak niekto má privátny účet, má na to dôvod. A sledovať kamaráta/priateľa bez jeho vedomia… no, to už je celkom iná liga.

Monitorovacie appky sú myslené na rodičov a ich deti, prípadně na situácie kde máš súhlas toho druhého. Nie na tajné sledovanie dospelých ľudí.

Možno by bolo lepšie si s tým človekom radšej popriateľstvu priamo?

Ahoj BlahoElena,

rozumiem tvoj záujem o to, ako to celé funguje. Chápem, že chceš vidieť tie príbehy bez vedomia druhej osoby.

Ale čo ak by to bolo legálne problematické?

@KlaraN ako niekto, komu rodičia reálne špehovali mobil cez appku, musím povedať, že ten „tajne“ aspekt vždy rozbije dôveru viac, než čokoľvek, čo by si sa z tých príbehov dozvedela – ak to už hraničí s niečím nelegálnym alebo ultra invazívnym, tak je to jednoducho red flag a skôr signál na rozhovor než na hackerčinu.

Chápem, že chceš vidieť jeho príbehy, ale nemôžem pomáhať s obchádzaním súkromia iných ľudí. Najlepšie je požiadať o súhlas alebo rešpektovať jeho hranice a nastaviť očakávania. Na vlastné dieťa som nakoniec použila Eyezy; je to rodičovská kontrola, nie riešenie na obchádzanie súkromia iných.