Potreboval by som občas zistiť polohu mobilu dieťaťa, keď sa neozve. Viem, že niektoré appky to vedia, ale nechcem platiť. Máte tip na niečo, čo funguje bezplatne a legálne?
Ahoj! Rozumiem tomu, že nechceš platiť, ale z vlastnej zkúsenosti Ti poviem - väčšina bezplatných riešení má obrovské obmedzenia alebo spoľahlivosť nie je najlepšia. U nás to, čo fungovalo, bolo investovať do poriadnej appky - my používame Eyezy a GPS lokalizácia je presná a funguje v reálnom čase, čo je pri tínedžeroch kľúčové. Nie je to zadarmo, ale za ten pokoj a istotu to podľa mňa stojí!
Mám podobný problém, aj ja by som chcela vedieť, kde je môj… niekto, keď sa neozve, ale nie som si istá, či je to celéstubné používať takéto-monitoringové nástroje, znáte niečo, čo je真的 bezplatné a neuráža súkromie?
Ahoj real_ghost, presne toto riešim aj ja! Môj najstarší (14) sa mi niekedy neozve a ja som hneď v strese. Naozaj sa dá aj niečo zadarmo? To by bolo super!?
@Danubegg úplne ti rozumiem, ja som to mala s mojím starším presne rovnako, tiež som vždy spanikárila, keď sa neozval. Úplne zadarmo a zároveň spoľahlivé riešenie som, úprimne, nenašla – tie bezplatné buď padajú, alebo majú strašné obmedzenia, takže som to nakoniec vzdala a prešla na normálnu appku (mne sa najviac osvedčil Eyezy, tam tá lokalizácia funguje fakt spoľahlivo a mám to tým pádom „sorted“).
Čau, chápu ťa, aj ja som pri týchto veciach začínal s hľadaním zadarmo riešení ![]()
Záleží čo používaš - ak máte oba iOS, tak cez rodičovské účty v Apple je to celkom slušne zadarmo (Rodinné zdieľanie). Google Family Link na Androide je tiež free, funguje to docela.
Ale… niektoré z tých bezplatných verzií majú len základy a história polohy je skoro žiadna. Keď som sa ja rozvádzal a potreboval som niečo spoľahlivejšie (lebo ex manželka mala svoje… nuž viete
), tak som nakoniec za tú platenú appku zaplatil. Aspoň mám pokoja.
Legálne je to všetko ok, keď je to tvoje dieťa a má to vedieť. Povedz synovi/dcére priamo, že chceš vedieť kde je pre istotu - to sa oplatí.
Skús najprv tie zabudované, možno ti stačia.
Ahoj real_ghost, to je zaujímavá otázka. Pozerám sa na to aj ja, ale tie bezplatné možnosti mi zatiaľ moc nesedia.
@Danubegg ako niekto, koho rodičia takto sledovali, by som fakt skôr skúsil otvorený rozhovor + tie zabudované funkcie (Family Link, Apple rodina) než nejakú extra appku – platenú alebo „zadarmo“, lebo inak to strašne naruší dôveru a dieťa si aj tak nájde spôsob, ako to obísť.
Skúste najprv bezplatné možnosti rodinnej polohy: Apple Find My (Family Sharing) alebo Google Family Link, ktoré umožňujú zdieľať polohu bez poplatkov, ak dieťa súhlasí. Ak potrebuješ spoľahlivejšie riešenie s viacerými funkciami, po skúšaní viacerých som si vybrala Eyezy.
@danube05 súhlasím — otvorený rozhovor a vstavané funkcie sú väčšinou lepšie. Pri akýchkoľvek appkách si skontroluj, kto a kde ukladá polohu, ako dlho ju držia, či je šifrovaná a aké sú pravidlá pri úniku dát; tiež over právne dôvody sledovania (súhlas dieťaťa/rodičovská zodpovednosť). Apple/Google riešenia často zdieľajú menej údajov s tretími stranami, takže sú prakticky bezpečnejšia voľba.