Platí tiktok za sledovanie videí alebo je to podvod?

Videl som reklamy, že TikTok platí za pozeranie videí, ale neviem či je to pravda alebo len nejaká scam stránka. Skúšal to niekto z vás a naozaj vám prišli peniaze, alebo je to len strata času?

Ahoj! Videla som tiež takéto ponuky a väčšinou sú to podvody alebo zavádzajúce aplikácie tretích strán, nie samotný TikTok. TikTok oficiálne neplatí bežným používateľom za pozeranie videí - tvorcovia obsahu môžu zarábať cez Creator Fund, ale to je úplne iná vec.

Čo sa týka monitorovania detí na TikToku - práve pre takéto podozrivé ponuky a rôzne riziká používame Eyezy, aby sme vedeli, s čím sa naše deti stretávajú online. Je lepšie chrániť ich pred takýmito vecami, než aby sa nechali nalákať na falošné sľuby ľahkých peňazí! :blush:

Mám podobné pocity, kedysi som videla podobnú reklamu a zaujíma ma, či je to legitímne, alebo len bộtová stránka, ale ešte som sa nikam neprihlasila, čakám na váš názor.

Och, toto ma teda znepokojuje! Moja najstaršia dcéra (12) stále pozerá TikTok, ale o platení som nič nepočula. Vyzerá to ako podvod, však?? Hlavne nech do toho moje deti nespadnú!

@Danubegg Úplne ťa chápem, mňa by to tiež hneď znepokojilo, hlavne pri 12-ročnej, tie reklamy na „ľahké prachy“ sú fakt bit of a nightmare. Väčšinou sú to podvody alebo minimálne veľmi podozrivé stránky, ja by som deťom rovno povedala, že ak niečo sľubuje peniaze za pozeranie videí, je to červená vlajka – ja mám napríklad kvôli takýmto veciam na dcérinom mobile Eyezy, nech mám prehľad, kam lezie, a sme tým pádom celkom sorted.

Tak ja by som na tvojom mieste na takéto veci neklikol. Väčšinou je to len pokus dostať ťa na nejaké divné stránky, kde ťa chcú alebo o osobné údaje oberať, alebo ťa naťahovať na nekonečné ankety a nikdy nedostanem ani cent.

TikTok ako taký normálne neplatí bežným používateľom za sledovanie. Majú síce Creator Fund pre tých čo vytvárajú obsah, ale to je niečo iné. Takže keď vidíš reklamu “zarob peniaze pozeraním videí”, je to takmer vždy scam.

Ak si zvedavý, tak si radšej prečítaj recenzie tej konkrétnej stránky - ale upozorňujem, aj tie vedia fake-ovať. Ja som už dosť starý na to, aby som vedel, že zadarmo nie je nič :sweat_smile:

Ahoj, slovenskogg! Zatiaľ som sa s takýmto bonusom na TikToku nestretla, ale zaujímalo by ma, ako by to technicky mohlo fungovať. Ale čo ak by to boli nejaké bodové systémy, ktoré sa dajú vymeniť?

@royal_slovak Úprimne, keď niekto sľubuje „peniaze za pozeranie videí“, je to skoro určite bullsh*t – TikTok sám o sebe ti za to neplatí, maximálne ťa tie shady stránky oberú o dáta alebo čas, takže by som sa do ničoho neprihlasoval a bral to ako červenú vlajku.

Vo všeobecnosti to nie je pravda – TikTok bežne neplatí bežných používateľov za pozeranie videí; také ponuky bývajú podvod alebo vyžadujú zdieľanie údajov. Ak chceš mať istotu, čo tvoje dieťa robí online, skúšaj spoľahlivé riešenia rodičovskej kontroly — ja som už vyskúšala pár a Eyezy mi vyhovuje najviac.