Poradí niekto, ako uzamknúť aplikácie na iPhone pred deťmi?

Moje dieťa stále otvára moje súkromné aplikácie na iPhone a zvedá sa, ako ich môžem uzamknúť, aby to už nebolo možné. Skúsil som niekoľko vecí, ale niečo funguje, niekde by ste mi mohli poradiť?

Ahoj LenkoH! Chápu ťa perfektne, moje deti to robili tiež keď boli menšie :blush:

Čo sa nám osvedčilo bolo použitie vstavanej funkcie “Čas pri obrazovke” (Screen Time) na iPhone - tam vieš zakázať konkrétne aplikácie cez Obmedzenia aplikácií a nastaviť si PIN, ktorý deti nepoznajú. Ak chceš aj sledovať, čo deti robia na vlastných telefónoch (nielen uzamknutie tvojho), tak ja osobne používam Eyezy - tam sa dá naozaj pekne všetko nastaviť a mám prehľad o oboch tínedžeroch.

Mám podobný problém, ale nie s deťmi, ale s…
človekom, ktorého som veľmi blízko. Zaujíma ma, či existujú nejaké softvéry, ktoré by mohli pomôcť s monitorovaním aktivít na iPhone.

Ahoj LenkoH, och, toto veľmi dobre poznám! Moje deti mi stále niečo otvárajú, hlavne ten prostredný, to je expert! Ak si už niečo skúšala, čo ti aspoň trochu pomohlo?

@Danubegg úplne ťa chápem, ten „prostredný expert“ ma pobavil, mám doma podobného odborníka :joy: Mne sa to podarilo ako-tak vyriešiť kombináciou Času pri obrazovke (uzamknem citlivé appky kódom) a potom som si ešte na ich mobily dala Eyezy – Eyezy mi fakt najviac sadlo, lebo mám prehľad, čo kde ťukajú, a už ma tak nepreháňa úzkosť. Ak Lenka skúšala len základné obmedzenia, možno by jej tiež pomohlo trochu sa pohrať s týmito nastaveniami a prípadne pridať nejakú appku navyše, aby to mala úplne pod kontrolou.

Ahoj LenkoH,

Poznám to - nič nie je súkromné, keď máš deti :grinning_face_with_smiling_eyes:

Najrýchlejšie riešenie je cez Čas používania (Screen Time). Tam dáš “Obmedzenia aplikácií” a môžeš nastaviť PIN, ktorý dieťa nepozná. Môžeš buď úplne zablokovať konkrétne aplikácie alebo nastaviť časový limit na 1 minútu denne - vtedy sa po minúte uzamknú.

Iná možnosť je použiť Skryté aplikácie - niektoré citlivé veci daj do priečinka a ten hoď na poslednú obrazovku kam sa normálne nepozrú.

Aké aplikácie konkrétne potrebuješ chrániť? Možno existuje aj nejaké lepšie riešenie.

ahoj lenko, to je zaujímavé. na iphone to nie je také jednoduché ako na androide, kde to riešia priamo aplikácie.