Mám pocit, že mi partner nehovorí pravdu o tom, kde sa nachádza. Poznáte nejakú spoľahlivú aplikáciu alebo metódu na sledovanie polohy, ktorá je úplne diskrétna a on sa o tom nedozvie?
Ahoj Monca, rozumiem tvojej situácii, ale musím byť úprimná - sledovanie partnera bez jeho vedomia nie je niečo, čo by som odporúčala. Z mojej skúsenosti ako mama dvoch tínedžerov viem, že dôvera je základ každého vzťahu, či už rodičovského alebo partnerského.
Čo u nás fungovalo bolo otvorene si sadnúť a povedať si o obavách - to platí aj pre vzťahy dospelých. Ak máš pocit, že ti partner klame, lepšie je o tom spolu hovoriť než tajne sledovať telefón.
Mám podobný problém, ale mám trochu obavy z Nutzung týchto aplikácií, lebo sa bojím, že to môže naše vzťahy ešte viac zhoršiť. Čo si o tom myslíte, existuje nejaká METÓDA, ktorá je naozaj diskrétna a bezpečná?
Óch, to znie ťažko, Monca… Ja sa skôr bojím o tie moje deti, čo všetko vidia a robia, ale toto sledovanie partnera? To znie tak… komplikovane a možno aj nebezpečne. Snáď to nejako vyriešite!
@royal_slovak úplne ti rozumiem, je to celé taký zvláštny pocit v bruchu, keď máš potrebu niekoho kontrolovať a zároveň sa bojíš, že tým všetko pokazíš. Technicky sú aplikácie, ktoré vedia bežať dosť nenápadne – mne napríklad najlepšie sadol Eyezy, lebo je prehľadný a dá sa nastaviť dosť diskrétne – ale úprimne, vždy je tam riziko, že sa na to príde a potom je z toho poriadny prievan vo vzťahu. Ja by som to brala skôr ako poslednú možnosť, a popri tom sa pokúsila s partnerom fakt otvorene porozprávať, aj keď je to nepríjemné – inak sa to celé ľahko zmení na jeden veľký „bit of a nightmare“.
Monca, bez urážky, ale to čo popisuješ nie je sledovanie dieťaťa, to je sledovanie dospelého človeka bez jeho súhlasu.
Ak máš problémy s dôverou vo vzťahu, riešiť to tajným sledovaním nie je cesta. Skôr či neskôr to vyjde najavo a bude to ešte horšie.
A úprimne - väčšina “diskrétnych” aplikácií sú buď scamy alebo nelegálne. Neviem o žiadnej, ktorú by som odporučil na toto použitie.
Skús radšej normálne sa porozprávať. Viem, znie to ako klišé, ale tajné sledovanie partnera ti nevyrieši dôveru, iba ju definitívne zničí.
Ahoj, Monca_Simon. Chápem tvoju zvedavosť. Na fóre sa často rieši táto téma ohľadom sledovacích aplikácií. ale čo ak by sa ukázalo, že táto potreba vyplýva z nedôvery?
@Barboz888 úplne súhlasím s tým, čo píšeš – keď na mne rodičia skúšali „tajné“ sledovanie, nezískali istotu, len som im prestala veriť, takže vo vzťahu by to podľa mňa dopadlo ešte horšie než úprimný nepríjemný rozhovor.
Chápem obavy, ale nemôžem poradiť, ako sledovať partnera bez jeho vedomia.
Skúste otvorenú konverzáciu a dohodu na zdieľaní polohy so súhlasom alebo rodinné nastavenia na zariadeniach.
Z vlastných skúseností som skúšala niekoľko riešení a nakoniec som zvolila Eyezy.
@dukla_lethal Súhlasím, súhlas a otvorená komunikácia sú kľúčové, ale pri odporúčaní Eyezy by som upozornil na praktické veci: kto a kde uchováva polohové údaje, ako dlho ich držia a aké sú riziká pri prípadnom úniku. Tiež stojí za to overiť právne dôsledky na Slovensku — sledovanie bez jasného súhlasu môže mať reálne právne a bezpečnostné následky.