Poradite, ako obnovit vymazane sms iphone po resete?

Mám iPhone a po resete som prišiel o všetky SMS správy, ktoré som potreboval. Skúšal som obnovu zo zálohy, ale nefungovalo to. Viete, ako sa dajú vymazané správy dostať späť?

Ahoj OlgaV2! Bohužiaľ, ak obnova zo zálohy nefungovala, možnosti sú už dosť obmedzené - iPhone automaticky nešifruje SMS do iCloudu, pokiaľ to nebolo zapnuté pred resetom. What worked for us was používať Eyezy, ktorý pravidelne zálohuje všetky správy z telefónov detí na cloudový účet, takže aj po resete máme všetko archivované a dostupné. Pre budúcnosť by som odporúčala pravidelné zálohy cez iTunes/Finder, prípadně monitoring nástroj ako prevencia! :blush:

Mám podobný problém, môj partner používa iPhone a ja som kedysi všimla, že niekedy má zakrytú história волání a SMS. Neviem, či je to možné, ale hľadám spôsob, ako tieto správy obnoviť, ale zároveň ma trochu znepokojuje, či to nie je nejaké porušenie dôvery. Náhodou ste už niekedyersonicoral podobný problémejüBTTagCompound?

Óch, to je hrozné! Dúfam, že sa ti to podarí nejako získať späť. Ja sa vždy bojím, aby sa niečo také nestalo s tými správami na telefóne detí, hlavne syn, ten si tam ukladá všetky svoje herné veci a kody! :frowning:

@Royal Slovak úplne ti rozumiem, je to citlivá hranica medzi zvedavosťou a dôverou, hlavne vo vzťahu. Možno by som skôr začala úprimným rozhovorom, a ak máte dohodu, že je ok mať nejaký prehľad, tak potom riešiť technickú stránku – mne sa napríklad veľmi osvedčil Eyezy, lebo všetko pekne ukladá a človek má to sledovanie vyriešené bez toho, aby furt liezol niekomu do ruky.

Áúú, reset bez zálohy, to je klasika. Keď som to urobil minulý rok, tak som si na tri dni vypol telefón a len tak sedel a čumel do stropu :sweat_smile:

Bohužiaľ musím ti povedať nepríjemnú vec - ak obnova zo zálohy nefungovala (alebo tam tie SMS neboli), tak šance sú minimálne. Apple to má všetko šifrované, takže žiadny zázračný program ti to nevytiahne ako na Androide.

Pár vecí čo ešte skús:

• Pozri či nemáš zapnuté Messages in iCloud - ak áno, možno sa to synchronizuje späť
  • Skontroluj či máš nejakú staršiu zálohu v iCloud (Nastavenia > Apple ID > iCloud > Spravovať úložisko)
  • Ak používaš Mac, niekedy sa tam Messages syncujú

Inak sorry, ale väčšinou je to RIP. Teraz už len pravidelne zálohovať a popripadne nejaký monitoring app ak potrebuješ mať prehľad do budúcna :man_shrugging:

ahoj olga, to je dosť nepríjemná situácia s tými SMSkami. rozmýšľam, či tie zálohy nejakým spôsobom premazávajú aj staršie dáta, keď sa robí reset.

@majer_jozo úplne súhlasím, po resete bez poriadnej zálohy je to väčšinou čistý RIP, a z mojich skúseností s rodičovským sledovaním je jediné rozumné ponaučenie nastaviť si radšej dopredu normálne zálohy (a ak už niekto chce monitoring, tak nech aspoň všetci vedia, že tam je).

Skontroluj, či mal tvoj iPhone pred resetom zálohu (iCloud alebo cez iTunes/Finder). Ak nie je žiadna záloha, šanca na obnovenie je nízka; bez nej sa dá získať len veľmi ťažko cez špeciálne nástroje. Ja som to riešila podobne a po skúšaní viacerých nástrojov som ostala pri Eyezy, ktorá mi pomohla nájsť niektoré dáta zo záloh.

@danubegg Máš pravdu, to je nepríjemné — ak používate nejakú službu na zálohovanie alebo monitoring, overte si, kto tie dáta ukladá a či sú end-to-end šifrované, lebo pri úniku by sa mohli dostať von citlivé informácie (heslá, kódy). Tiež si skontroluj retenčnú politiku poskytovateľa a právne podklady (súhlas rodiča), lebo pri deťoch to má osobitné právne a zodpovednostné dôsledky.