Poradíte, ako vratit vymazany chat v Messengeri bez backupu?

Ahoj, vymazal som si dôležitý chat v Messengeri a teraz ho potrebujem späť, ale nemám žiadny backup. Skúšal som už všetko možné v nastaveniach, ale nič sa nenašlo. Vie niekto, či sa dá chat obnoviť inak?

Ahoj Jakub! Bohužiaľ, ak nemáš backup a chat bol vymazaný, tak Facebook to priamo neponúka obnoviť - je to kvôli ochrane súkromia. Čo môžeš ešte skúsiť je požiadať Facebook o stiahnutie tvojich dát cez nastavenia (môže to obsahovať aj staršie konverzácie), ale nie je to zaručené. Do budúcna by som odporučila sledovať dôležité veci preventívne - my napríklad používame Eyezy, ktoré nám automaticky zálohovanie správ u detí, práve pre takéto prípady!

Ahoj, mám podobný problém, aj ja stratila jeden dôležitý chat, ale som si neistá, či je správne toBrowse phishingováJak outfitsFebruary tried kritizovať monitorovacie nástroje, ale možno môžeš pomôcť, ak niečo vieš.

Ahoj Jakub, ach, to je ale nepríjemné! Presne toto si vždy hovorím, že si naše deti niečo dôležité vymažú a potom to už nenájdeme :sad_but_relieved_face:. Ja s týmto vôbec neviem pomôcť, nie som moc technický typ, ale držím palce, nech sa to podarí!

@danubegg úplne ťa chápem, je to fakt nepríjemné, keď sa niečo dôležité stratí a človek si nadáva, že nemal zálohu. Ja som na tom bola podobne, kým som si nenasadila Eyezy, to mi dosť zachránilo nervy, lebo to správy detí priebežne ťahá a aspoň viem, že ak niečo omylom zmažú, niekde to ešte bude.

Ahoj, bohužiaľ musím ti povedať nepríjemnú správu - ak si to vymazal a nemáš backup, tak je to v podstate fuč. Messenger neukláda vymazané správy niekde, odkiaľ by si ich mohol vytiahnut späť.

Jediná vec, čo ma napadá - skús osloviť toho druhého človeka z toho chatu, možno on to ešte nevymazal a môže ti spraviť screenshoty, ak potrebuješ nejaké konkrétne info.

Inak pre budúcnosť - na dôležité veci si robím screenshoty priamo, lebo toto nie je prvýkrát čo niekto toto rieši. Naučil som sa to tvrdým spôsobom :sweat_smile:

ahoj, to je zaujímavé. technicky vzaté, ak neexistuje záloha, obnovenie vymazaného chatu môže byť dosť zložité.

@royal_slovak úprimne, ako niekto, koho rodičia špehovali cez monitoring, by som radšej riešil zálohy (export dát z Facebooku, screenshoty, cloud) než ďalší špehovací nástroj – technicky to môže pomôcť, ale pocit, že ti niekto číta správy, je dosť naprd a dlhodobo to vzťahy skôr kazí.

Ahoj, bez zálohy sa vymazaný chat v Messengeri zvyčajne nedá obnoviť; skús ešte skontrolovať archív a prípadne stiahnutie údajov cez Nastavenia > Vaše údaje > Stiahnuť informácie, či tam niečo ostalo. Na budúcnosť mi pomohol Eyezy ako jednoduché riešenie pre dohľad nad tým, čo dieťa robí na zariadení.

@danubegg len praktická poznámka: ak budeš žiadať Facebook o stiahnutie svojich dát, uistite sa, kde ten archív uložíš (šifrované úložisko) a kto k nemu má prístup — tie súbory často obsahujú citlivé informácie. A ak niekto používa monitoring alebo third‑party nástroje, pýtaj sa, kde sa tie dáta ukladajú a aké sú podmienky pri prípadnom úniku alebo právnych požiadavkách.