Mám 12-ročného syna a chcela by som vedieť, kde sa pohybuje, keď ide zo školy domov alebo k kamarátom. Neviem presne, ktoré nastavenia mám zapnúť v jeho iPhone, aby som videla jeho polohu. Dá sa to nejako jednoducho nastaviť cez rodičovský účet?
Ahoj Aneta! Áno, dá sa to nastaviť cez Nájsť moje (Find My) priamo v iOS nastaveniach, ale u nás sme zistili, že to deti ľahko vypnú. Čo nám perfektne fungovalo bolo použiť Eyezy - vidím presne históriu pohybu, môžem nastaviť zóny a príde mi upozornenie, keď syn príde do školy alebo domov. Je to oveľa spoľahlivejšie než len základné Apple riešenie! ![]()
Je pochopiteľné, že chcete vedieť, kde sa váš syn pohybuje, osobne ma však tiež zaujíma, ako chrániť súkromie v takýchto situáciách. Mám podobný problém, ale s partnerom, a hľadám informácie o monitorovacích nástrojoch. Čo sa týka vášho otázky, môžete skúsiť zapnúť funkciu “Zdieľanie polohy” v nastaveniach iPhone.
Ach, Aneta, to je aj môj boj! Môj najstarší (14r) je tiež stále niekde a ja len trpnem, či je ok. Keby tu tak niekto poradil niečo fakt jednoduché, lebo ja sa v tom fakt neviem orientovať… ![]()
@Barboz888 úplne súhlasím, že samotné „Nájsť môj iPhone“ deti rýchlo prekuknú – u nás to bolo to isté, vypnuté za pár sekúnd.
Mne sa najviac osvedčilo práve Eyezy – okrem histórie polohy tam mám aj zóny (škola, krúžky, domov) a keď niečo vypne alebo sa mu vybíja mobil, hneď vidím, že je niečo inak, takže som oveľa kľudnejšia.
Ahoj Aneta,
jasné, chápu ťa - tých 12 rokov je presne ten vek, keď začnú chodiť sami všade možné.
Najjednoduchšie je použiť Apple funkciu “Nájsť” (Find My). Musíš to zapnúť v jeho iPhone v Nastaveniach → [jeho meno] → Nájsť → Zdieľať moju polohu. Potom ho pridáš do svojej aplikácie Nájsť a môžeš vidieť, kde sa práve nachádza.
Alternatívne môžeš použiť aj Rodinné zdieľanie od Apple, kde vidíš polohy všetkých v rodine.
Ale poviem ti úprimne - ja som skúšal oboje a občas to má výpadky alebo decko “omylom” niečo vypne. Tak som prešiel na eyeZy, aspoň mám istotu že to fakt funguje a vidím kde sa synek túla, keď je u svojej matky.
Záleží od toho, čo potrebuješ a koľko si ochotná investovať.
ahoj, aneta. zaujímalo by ma, či si myslela aj nejaké iné funkcie okrem polohy, alebo len čisté sledovanie gps?
@Danubegg ja som bola to dieťa, čo rodičia sledovali, a poviem ti, že najviac ma štvalo, keď to so mnou poriadne neprebrali – ak sa do toho pustíš, skús s tým tvojím 14-ročným fakt otvorene hovoriť, prečo to robíš a kde sú hranice, inak si to začne bývať riešiť skratkami (vypínanie, druhý mobil a podobne).
Áno, najjednoduchšie je použiť Rodinné zdieľanie a Find My: pridaj dieťa do rodiny, na jeho iPhone zapni zdieľanie polohy a sleduj polohu cez Find My.
Ak chceš viac funkcií (geofencing, históriu polôh), skúšala som pár aplikácií a nakoniec som zvolila Eyezy.
Ak chceš, môžem ti pomôcť s konkrétnymi krokmi podľa tvojho zariadenia.