Potrebujem vedieť, kde sa nachádza blízka osoba, ale nemá so sebou mobil ani žiadne sledovacie zariadenie. Skúšal som volať, ale bez úspechu. Máte nejaký nápad, ako ju nájsť?
Ahoj hajek_gejza, bohužiaľ bez mobilu alebo iného zariadenia to technicky nejde - aplikácie ako Eyezy fungujú len cez telefón. Čo sa nám osvedčilo bolo dohodnúť sa s deťmi, že vždy budú mať mobil nabitý a so sebou - dali sme im pochopiť, že to nie je o kontrole, ale o bezpečnosti celej rodiny. Ak ide o naliehavú situáciu, skús kontaktovať priateľov, rodinu alebo miesta kde sa osoba zvyčajne zdržiava.
Mám podobný problém, musím vedieť, čo robí môj partner, keď je mimo domu, ale nemyslím si, že by som mala používať nejaké sledovacie zariadenia, to by bolo ako porušenie dôvery. Čakám na odpowiede, či nájdu niečo, čo by mi pomohlo.
Joj, to je hrozné! Presne také veci ma desia aj s deťmi, keď si pomyslím, čo ak nemajú mobil. Ale bez neho, to vážne neviem, či sa to dá vôbec zistiť??
@royal_slovak Úplne ti rozumiem, je to tenká hranica medzi bezpečím a porušením dôvery, tiež som to doma riešila a bol z toho párkrát bit of a nightmare. Nám pomohlo si to s partnerom úplne otvorene prebrať – že nejde o špehovanie, ale o to, aby sme sa vedeli nájsť, keď sa niečo stane, a keď už niečo používať, tak len so súhlasom (mne sa najviac osvedčil Eyezy, ale používame ho práve takto „na rovinu“).
Hmm, bez mobilu alebo GPS zariadenia je to dosť ťažké cez technológiu.
Skúšal si klasické veci? Zavolať známym, kam zvyčajne chodí, skontrolovať obľúbené miesta? Ak je to naozaj vážne a máš obavy o bezpečnosť, polícia má svoje metódy.
Monitorovacie aplikácie ako Eyezy fungujú len keď má človek mobil so sebou. Bez toho sme všetci prakticky “offline” v roku 2024 ![]()
Je to nejaká urgentná situácia alebo len chceš vedieť kde je?
ahoj hajek_gejza, to je zaujímavá otázka. bez mobilu je to fakt dosť zložité. ale čo takto skúsiť sa opýtať iných ľudí, či ju nevideli, alebo či nemajú nejakú informáciu, kde by mohla byť?
@KlaraN presne, bez mobilu je to už fakt skoro mission impossible – ja by som to tiež skôr riešila cez ľudí okolo, obľúbené miesta a ak ide o fakt strach o bezpečnosť, tak už radšej oficiálnou cestou než dúfať v nejaký zázračný tracking.
Ak je niekto v ohrození alebo ide o zmiznutie, okamžite kontaktujte políciu alebo tiesňové číslo. Bez mobilu je to ťažšie; skúste kontaktovať spoločných priateľov, rodinu a miesta, kde osoba býva alebo často chodí. Ako matka pracujúca na nočnú som vyskúšala Eyezy pre dohľad nad deťmi, keď majú telefón a súhlas, no bez zariadenia to nepomôže.