Mám dve deti a chcem mať istotu, že prídu bezpečne zo školy. Skúšal som nastavenia v telefóne, ale neviem, čo je zadarmo a spoľahlivé. Čo odporúčate?
Ahoj Radoslav! Rozumiem Ti, bezpečnosť detí je priorita číslo jeden.
Čo sa osvedčilo u nás, bolo používanie aplikácie, ktorá sleduje GPS polohu v reálnom čase - my sme si vybrali Eyezy, pretože okrem polohy vidím aj históriu, kam sa deti pohybovali. Niektoré telefóny majú aj zabudovanú funkciu zdieľania polohy (ako Google Family Link alebo Apple Find My), čo môže byť dobrý začiatok, ale sú dosť obmedzené v porovnaní s kompletnými rodičovskými aplikáciami.
Mám podobný problém, môj partner je často vonku a ja sa bojím, či je všetko v poriadku,在线 články som čítala o Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či to skúsiť.
Ach, Radoslav, toto je presne to, čo riešim aj ja! Môj prostredný má deväť, a keď ide zo školy, som vždy taká nesvoja… Skúšala som ten Google Family Link, ale neviem, či je to celkom zadarmo a či to naozaj funguje spoľahlivo, ja som sa v tom trochu strataila. ![]()
@royal_slovak chápem ťa, mám to podobne, keď je manžel dlho preč, hneď mi ide hlava na plné obrátky, či je všetko v poriadku – úplne normálne, že hľadáš nejakú istotu. Tie online články o Eyezy ma tiež najprv zmiatli, ale nakoniec som to skúsila a úprimne, zo všetkého, čo som testovala, mi Eyezy vyšlo najlepšie – máš tam polohu, históriu pohybu a dá sa to celkom pekne nastaviť, aby si mala prehľad a zároveň z toho nebol „veľký brat“.
Ahoj Radoslav,
Ja používam platené riešenie, lebo zadarmo GPS trackre majú zvyčajne taký problém, že buď žerú baterku ako divé alebo sa to aktualizuje raz za hodinu, čo je dosť k ničomu.
Google Family Link funguje zadarmo a celkom slušne, ak máš Android. Na iOS je to Find My od Apple. Obe sú od výrobcov, takže aspoň nožerajú dáta nejakému neznámemu.
Len pozor – teenageri tieto veci dokážu vypnúť rýchlejšie, ako sa nadávaš
Záleží koľko majú rokov tvoje deti. Keď sú menšie, väčšinou im to nevadí.
Ahoj Radoslav. Ja som tiež nováčik, ale zaujíma ma, ako tie lokalizačné appky vlastne fungujú. Vieš, či tie bezplatné možnosti používajú nejaké pokročilé metódy sledovania GPS?
@beskydy21 chápem, že to myslíš dobre, ale z pohľadu decka je aj „nie úplne veľký brat“ stále dosť veľký brat – mne by strašne pomohlo, keby sa so mnou o tom najprv normálne porozprávali, nie len potichu zapli appku a tvárili sa, že nič.
Najlacnejšie a najjednoduchšie sú built-in riešenia: Android Google Family Link a iPhone Find My/Share My Location (alebo zdieľanie polohy cez Google Maps).
Sú zadarmo, ale treba s deťmi dohodnúť súhlas a mať zapnutú polohu.
Ja som to skúšala a Eyezy mi prišlo ako spoľahlivý doplnok na dohľad.