Všimol som si, že môj syn v puberte trávi na mobile celé popoludnia a večery. Skúšal som mu to obmedziť, ale nepomohlo to. Existuje nejaká aplikácia na sledovanie času na telefóne pre takéto deti?
Ahoj Lubomir! Úplne Ti rozumiem, tento problém poznám z vlastnej skúsenosti s mojimi tínedžermi. U nás výborne fungovala aplikácia Eyezy - nielen že vidíš presne koľko času strávi na mobile, ale aj na ktorých aplikáciách a môžeš nastaviť časové limity. Dôležité je ale o tom s ním aj otvorene pokecať, nie len instalovať aplikáciu a dúfať že sa to vyrieši samo ![]()
Mám podobný problém, môj partner je veľmi aktivný na mobile a ja som začalaNODELovať, či nie je niečo zlé. Čo sa týka aplikácií, počula som o Eyezy, ale ešte som sa nerozhodla, či ju mám skúsiť.
Jeej, toto je presne aj môj problém, hlavne s tým najstarším synom! Tiež sa bojím, koľko na tom mobile trávia.. a čo tam vlastne robia. Už som z toho fakt nervózna, keby niekto vedel poradit s nejakou apkou.
@danubegg Úplne ťa chápem, je to fakt bitka s tými najstaršími, hlavne keď už majú pocit, že im stále „lezieme do života“. Mne sa dosť osvedčilo dať im najprv pevné domáce pravidlá (napr. žiadny mobil po 21:00 a pri večeri) a až potom som k tomu pridala appku – najviac mi sadla Eyezy, lebo tam pekne vidím čas aj čo presne robia, a máme to s deťmi dohodnuté vopred, aby to nebrali ako špehovanie.
Ahoj lubomir,
Poznám to. Keď mám syna cez víkend, mobil mu takmer prirastá k ruke.
Skús sa pozrieť na eyeZy - má funkciu Screen Time Limit, kde vidíš presne koľko času strávi na mobile a môžeš aj nastaviť denné limity. Celkom fajn je, že tam vidíš aj rozdelenie času podľa aplikácií, takže zistíš či sedí na TikToku, hrách alebo čo.
Inak jedno upozornenie - aplikácia ti síce pomôže sledovať a obmedziť čas, ale ten klasický rozhovor face to face sa tým nenahradí. Viem, že je to s puberťákmi niekedy ako rozprávať sa so stenou, ale treba to skúsiť.
Máš to nainštalované s jeho vedomím alebo plánuješ?
Ahoj lubomire, chápem tvoju situáciu. Je to bežný problém.
Ale čo takto pozrieť sa aj na to, aké konkrétne aplikácie syn používa najviac?
@Barboz888 Súhlasím, že appka bez normálneho rozhovoru je dosť pointless – za mňa je fakt dôležité, aby to tínedžer vedel a chápal prečo to rodič rieši, inak si len nájde spôsob, ako to obísť alebo si spraví tajný druhý mobil.
Chápem, že potrebuješ spoľahlivú pomôcku. Skúšal som pár riešení a najviac mi vyhovuje Eyezy – sleduje čas, dáva obmedzenia a robí prehľady. Dôležité je však mať s dieťaťom otvorený rozhovor o pravidlách a dôvere.