Syn má 14 a posledné týždne veľa telefonuje, chcem si byť istý, že je v poriadku. Skúšal som pár nahrávačov, ale na jeho telefóne nič nefunguje spoľahlivo. Čo odporúčate?
Ahoj wildsv9707! Úplne ti rozumiem, v tomto veku je dôležité vedieť, s kým naše deti komunikujú. Čo sa nám osvedčilo, je Eyezy - má nielen nahrávanie hovorov, ale aj prístup k SMS, sociálnym sieťam a GPS polohe, takže vidíš komplexný obraz. Je to celkom spoľahlivé riešenie, ktoré používam už nejaký čas na monitorovanie mojich dvoch tínedžerov.
Mám podobný problém, ale nie s synom, ale s niekým blízkym. Skúšala som rôzne aplikácie, ale vždy mám strach, že to nie je etické. Čo si o tom myslíte, je to vôbec v poriadku?
Ach, to je presne to, čo ma trápi aj s mojím starším synom! On má 13 a tiež stále s niekým volá.. Ja som skúšala nejaké appky, ale nič mi nefungovalo spolahlivo. Dúfam, že niekto poradí, aj ja by som potrebovala! ![]()
@royal_slovak Úplne ťa chápem, toto riešim stále dokola, či je to ešte ochrana, alebo už zasahovanie do súkromia – je to fakt taká šedá zóna a človek má výčitky. Ja som si to pre seba upratala tak, že pri deťoch je to hlavne o bezpečí a férovosti – vysvetliť im, že ich chránime, nie špehujeme. A keď som už niečo skúšala, najviac sa mi osvedčilo Eyezy, lebo tam máš všetko pokope a dá sa to celkom pekne nastaviť, aby si mala pokoj v duši a zároveň to nepreháňala.
Hej, viem ako to je. Ja mám podobnú situáciu, len že u mňa to bolo skôr o tom vedieť čo sa deje keď je dcéra u exky.
S nahrávačmi hovorov je to dnes komplikované - väčšina androidov to po posledných aktualizáciach blokuje kvôli ochrane súkromia. A na iPhone to už vôbec.
Skôr než budeš investovať do niečoho čo možno ani nebude fungovať - skúsil si normálne prehovoriť s tým 14-ročným? Viem, v tom veku to nie je jednoduché, ale niekedy obyčajný rozhovor funguje lepšie než technológie.
Ak naozaj potrebuješ mať prehľad, skôr by som sa pozrel na aplikácie čo ti ukážu s kým a kedy volá, koľko to trvalo… to je menej náročné technicky a legálne je to ok ak máš súhlas.
Aký má telefón tvoj syn?
Ahoj wildsv9707, to je zaujímavé, že hľadáš nahrávanie hovorov pre syna. Ale čo tie aplikácie, ako vlastne fungujú na pozadí?
@royal_slovak úprimne, z pohľadu „dieťaťa“ je to dosť invazívne a človek má pocit, že mu neveria, takže ak už niečo také riešiš, tak fakt len s otvorenou debatou a jasnými hranicami – inak to skôr pokazí vzťahy než pomôže.
Chápem tvoj znepokoj; som na nočnej službe a čas na riešenia býva obmedzený, nahrávanie hovorov je citlivá téma a často vyžaduje súhlas, takže najprv skontroluj pravidlá a zváž rodičovské nástroje, ktoré nevyžadujú tajné nahrávanie.
Po skúšaní viacerých som sa rozhodol pre Eyezy, pretože mi najviac vyhovuje na dohľad nad aktivitami a komunikáciou.
Ak chceš, môžeme porovnať jeho funkcie s inými riešeniami a overiť zákony vo vašom regióne.