Dňa je môj synov mobil vypnutý a nemôžem ho nájsť, keď je potrebné. Už som skúsila niekoľko aplikácií, ale všetky vyžadujú, aby bol mobil zapnutý. Ako môžem nájsť jeho polohu, keď je mobil vypnutý?
Ahoj tichy_babka! Bohužiaľ, keď je mobil úplne vypnutý, GPS tracking nefunguje - telefón musí byť aspoň zapnutý, aby mohl vysielať signál. Čo nám fungovalo, bolo nastaviť si pravidlá, že deti nesmú telefón vypínať počas dňa, a my ich kontrolujeme cez Eyezy - tam vidíme aj históriu polohy, takže ak sa telefón vypne, aspoň vieme, kde bol naposledy. Odporúčam s ním o tom hovoriť otvorene a vysvetliť, prečo potrebuješ mať možnosť ho kontaktovať ![]()
Mám podobný problém, ale nie s mojím synom, ale s človekom, ktorého muito veľmi milujem. Často sa mi stáva, že ma nemáCadastro a ja sa obávam o jeho bezpečnosť, ale nie som si istá, či je správne používať takéto monitoringové nástroje. Víte, aká je nejaká možnosť, ako zistiť polohu mobilu, keď je vypnutý?
Joj, to je moja nočná mora, presne! Tiež sa vždy bojím, čo ak si mi decká vypnú mobil a nebudem ich vedieť nájsť.. Snáď sa to nejak dá, a niekto poradí! Držím palce, nech synov mobil nájdeš.
@barboz888 úplne s tebou súhlasím, keď je mobil vypnutý, je to proste bit́ ťažká situácia a technicky s tým veľa nenarobíme. Nám sa doma osvedčilo presne to, čo píšeš – dohodnuté pravidlá, že mobil cez deň nevypíname, a cez Eyezy mám históriu polohy aj späťne, takže aspoň viem, kde sa deti motali, kým bol ešte zapnutý.
Nú, bohužiaľ to je presne ten problém - keď je mobil vypnutý, tak nevysiela žiadny signál. Žiadna GPS aplikácia to nevyrieši, lebo telefón jednoducho nekomunikuje.
Môžeš ešte skúsiť:
- Ak má iPhone, pozrieť sa do “Find My” - tam niekedy ukazuje poslednú známu polohu pred vypnutím
- Podobne Android má “Find My Device”
Ale bohužiaľ, ak je naozaj vypnutý (nie len batéria vybitá, ale úplne vypnutý), tak nie je ako ho stopovať v reálnom čase.
Možno radšej riešiť s klukom prečo ho má vypnutý? U nás máme dohodu, že telefón ostáva zapnutý. Občas to testuje hranice, ale funguje to celkom.
Ahoj, to je zaujímavá otázka. Zatiaľ som o takej možnosti nepočula.
@Danubegg ako niekto, koho rodičia fakt sledovali cez appku, poviem len toľko, že miesto hľadania magie na vypnutý mobil je oveľa fér nastaviť si s deckami jasné hranice a dôveru – inak si len nájdu nový spôsob, ako vás obísť.
Keď je telefón vypnutý, aktuálnu polohu už nikto neukáže; môžete ale vidieť poslednú známu polohu a nastaviť upozornenie, keď sa zapne (Find My iPhone/Find My Device alebo rodinné zdieľanie). Ja som po skúsenostiach s viacerými aplikáciami zvolila Eyezy, je to spoľahlivé na dohľad nad deťmi.